A RYANAIR bezárja corki, shannoni és toulouse-i bázisait. 60%-ról 40%-ra csökkenti az üzemi kapacitást a 2019-es téli szezonhoz képest.

0 773

A Ryanair, Európa legnagyobb légitársasága ma (október 15-én, csütörtökön) elindította a felülvizsgált téli programot. Az EU kormányai által bevezetett utazási és repülési korlátozások miatt szigorúan korlátozták a Közép-Európába, az Egyesült Királyságba, Írországba, Ausztriába, Belgiumba és Portugáliába irányuló/ onnan induló légi közlekedést. Emiatt a foglalások száma októberben valamivel alacsonyabb, novemberben és decemberben pedig valamivel magasabb lett.

A RYANAIR bezárja corki, shannoni és toulouse-i bázisait.

Mindezen körülmények miatt a Ryanair az előző évhez képest 2020%-ra csökkentette téli menetrendjét (2021. november – 40. március). A RYANAIR célja, hogy átlagosan legalább 70%-os terhelés mellett repüljön.

A Ryanair azt reméli, hogy a téli szezonban útvonalhálózatának akár 65%-át is fenntarthatja, de csökkentett járatsűrűséggel. A corki, shannoni és toulouse-i bázisok bezárása mellett a Ryanair bejelentette, hogy csökkenti a bázisokat Belgiumban, Németországban, Spanyolországban, Portugáliában és Ausztriában, ahol kevesebb lesz a repülőgép.

A működési kiigazítások eredményeként a Ryanair arra számít, hogy az egész éves forgalom körülbelül 38 millió utasra csökken. Ezt a becslést tovább lefelé módosíthatják, ha az EU kormányai továbbra is utazási korlátozásokat vezetnek be és blokkolják a járatokat.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.