Milan Malpensa – New York az Emirates-szel 1. október 2013. óta

2 645

Emirates között bejelentette, hogy transzatlanti járatokat indít Európa és Észak-Amerika, 1. október 2013-től indul. Az üzemeltetett útvonal lesz Milánó Malpensa – New York, a Dubai és Milánó Malpensa közötti napi 3 járat egyikének meghosszabbítása.

Emirates_Boeing_777

Az Emirates nem az első próbálkozás. 2006 márciusa és 2008 októbere között járatokat üzemeltetett Hamburg és New York között, de a verseny és a Lufthansa közvetett nyomása miatt felfüggesztette ezeket a járatokat.

Most azonban abban bízik, hogy minden a tervek szerint halad majd, és fontos összeköttetéseket biztosít az utasoknak a két város között. Az utasok komfortérzetének növelése érdekében a járatok repülőgéppel közlekednek majd Boeing 777-300ER 3 osztályba konfigurálva: 8 hely első osztályon, 42 hely Business osztályon és 310 hely turista osztályon.

A menetrendet úgy alakították ki, hogy fontos összeköttetéseket biztosítson Európában és az Egyesült Államokban egyaránt. A foglalásokat április 8-án nyitottuk meg. A járatok az alábbi menetrend szerint közlekednek:

EK205 DXB 09:05 - 13:50 MXP 16:00 - 19:00 JFK 77W D
EK206 JFK 22:20 - 12:15 + 1 MXP 14:00 + 1 - 22:05 + 1 DXB 77W D

2 megjegyzés
  1. Nina azt mondja,

    Az OTP fauna mindenütt jelen van. Augusztus végén reggel 7 óra körül jól szórakoztam (na, ilyenek a versenyek), és úgy éreztem magam, mint a BBU-n. Ennek ellenére a probléma soha nem széles. Tiszteletben kellett tartani a repülőtér körüli légi biztonsági zónát, amit a „bukaresti repülőterekről” érkezők nem tudtak ellenőrizni. Az „üzleti repülőtérré, mert az LCY-nél is így van” átalakítás rossz vicc. Az LCY közel van az európai pénzügyek központjához, míg nálunk a külföldi befektetések szinte összeomlottak. Akkor most ki jön a BBU-ba? Az intézkedés sajnos csak átmeneti. Biztos van egy repülőtér a város déli részén (amit már elindítottak). Nem mondhatom, hogy nagyon érdekelne, hogy ki építi (Nelu Iordache vagy MTI), amíg elkészül.

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      A déli nem indul el, és már senki sem csinálja. Az OTP-nek van ereje sokat növekedni. A BBU pedig tényleg üzlet lesz, amennyire csak lehet. Van néhány magánrepülőgép. Biztonsági szempontból az OTP rendben van.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.