A Jet2 minden járatát felfüggesztette 23. június 2021-ig.

0 690

A Jet2 23. június 2021-ig felfüggesztette az összes járatát, azt okolva, hogy a kormány nem tisztázott a nemzetközi utazásokkal. A fapados légitársaság az első olyan üzemeltető, amely felfüggesztette járatait az általa hozott intézkedésekre válaszul Globális utazási munkacsoport.

De asemenea, A brit kormány további részleteket árult el az általa bevezetni kívánt "közlekedési lámpa" rendszerről ahogy a turizmus újra megnyílik. a rendszer kockázat szerint osztályozza az országokat. Tényezők, amelyek magukban foglalják a Covid-19 ellen beoltott lakosság százalékos arányát, a fertőzések arányát, az aggodalomra okot adó változatok előfordulását, valamint a megbízható tudományos adatokhoz és a genomi szekvenáláshoz való hozzáférést.

Május 17-től lehetséges a nemzetközi utazás bizonyos célpontokra.

A Jet2 vezérigazgatója, Steve Heapy azt mondta, rendkívül csalódott volt a döntés miatt. "Szakítottunk időt a Global Travel Taskforce keretrendszer tanulmányozására, és rendkívül csalódottak vagyunk az egyértelműség és a részletek hiánya miatt. Valójában a meghozott intézkedések kerete gyakorlatilag megegyezik a hat hónappal ezelőttivel. Az új intézkedések közzététele után nem tudjuk, hogy mikor kezdhetünk el repülni, hol tudunk repülni és a tesztelés költségeit. A kérdések megválaszolása helyett a keretrendszer lehetővé teszi, hogy mindenki többet kérjen.”

Jet2-ügyfelek tájékoztatása

A nyári szezonban az utastesztek is kiemelt szerepet kapnak majd

A kormány kijelentette, hogy a tesztelés továbbra is a közegészség védelmének lényeges részét képezi, mivel a korlátozásokat elkezdik felszámolni. Az Egyesült Királyságba belépő utazók nem kapnak mentességet, és vizsgát kell tenniük az utazás előtt, valamint további kettőt, miután megérkeznek az Egyesült Királyságba a második és a 8. napon.

Az illetékesek hozzátették, hogy még túl korai megjósolni, hogy a nyár folyamán mely országok lesznek a vörös listán, és a kormány továbbra is számos tényezőt mérlegel. A korlátozásokat hivatalosan június 28-án felülvizsgálják, attól függően, hogy a világjárvány hogyan fog alakulni vagy érinteni fog hazai és nemzetközi viszonylatban, valamint annak megállapítása érdekében, hogy a jelenlegi intézkedések feloldhatók-e.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.