COVID-19 Daily – 28. szeptember 2021.: Írország enyhíti a karantén szabályait; Franciaország a továbbiakban nem rendezi a COVID-ellenes teszteket; Nagy-Britannia hívni fogja a hadsereget…

0 755

A hét elején újabb hírek érkeztek a COVID-19 világjárványról. Vannak országok, amelyek bejelentették a szabályok enyhítését, mások szigorúbb intézkedéseket alkalmaznak. Az emberek kezdenek lemondani, és tiszteletben tartják a legtöbb európai országban alkalmazott új szabályokat. Íme néhány legfontosabb információ a COVID-19-ről:

  • Az osztrák választók egy korlátozásellenes párt jelöltjét választották meg a parlamentben. Februárban alakult, buli Menschen-Freiheit-Grundrechte (Nép-Szabadság-Alapjogok) azonnali véget akar vetni a blokádoknak, a kötelező védőoltásoknak és a maszkkövetelményeknek. 
  • A világjárvány a második világháború óta a legnagyobb mértékben csökkentette a várható élettartamot és eddig az Oxfordi Egyetem által közzétett tanulmány szerint. A tanulmány 29 országot vizsgált, és megállapította, hogy közülük 27-ben csökkentek. Például az Egyesült Államokban a férfiak várható élettartama több mint két évvel csökkent. 22 országban a várható élettartam több mint hat hónappal csökkent 2019-hez képest.

A „magas kockázatú államokból” Írországba utazóknak többé nem kell intézményes karanténban tartózkodniuk a szállodában.. Március óta mintegy 10.300 600 embert kényszerítettek arra, hogy két hétig karanténban maradjanak egy szállodában, miután beléptek az országba. Ebből a számból körülbelül XNUMX pozitív lett. 

  • Október 15-től Franciaország nem téríti meg (már nem téríti meg a költségeket) nem egészségügyi okokból végzett vizsgálatokat. Továbbra is csak kiskorúak számára lesznek ingyenesek. Az új politika célja a védőoltások ösztönzése és a közpénzek költségeinek csökkentése. 2020-ban Franciaország 2.2 milliárd dollárt költött tesztelszámolásokra.
  • A COVAX felülvizsgálja az oltások elosztását, miután az Egyesült Királyság félmillió adagot kapott, míg Botswana, amely nem kezdte meg az oltási munkát, mindössze 20.000 XNUMX adagot kapott. Az Egyesült Királyság is több oltást kapott, mint Líbia, Togo és Ruanda. Ennek az az oka, hogy a szervezet kezdeti elosztási módszertana a tagország lakosságszámán alapult, de nem a már beoltott lakosság százalékán.
  • Nagy-Britannia azt fontolgatja, hogy a hadsereget használja a szállításhoz és ellátáshoz, miután azt mondta, teherautó-sofőr-válsággal néz szembe, amelyet részben a Brexit és a világjárvány okoz. Becslések szerint az ország üzemanyag-szivattyúinak fele kiszáradt az Olajkereskedők Szövetsége szerint, amelynek elnöke, Brian Madderson a "pánik túlvásárlást" okolta. 
  • Franciaországban csökken a zöldbérletet ellenző tüntetők száma. A múlt hétvégén becslések szerint 64 000 ember vonult utcára az új korlátozások ellen, kevesebb, mint az előző hétvégén, amikor több mint 80 000 embert becsültek. A visszaesés még nagyobb volt, mint augusztus 7-én, amikor több mint 237 ezer tiltakozót regisztráltak.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.