A világ 10 legjobb Michelin étterme 2022-ben

0 15.327

Utazásaink során a helyi konyhát is szeretjük megtapasztalni. Legyen szó városlátogatásról vagy tartózkodásról, egyedi kulináris élményekre szakítunk időt, hagyományos helyi ételek alapján.

Minden séf arra törekszik, hogy elnyerje az áhított Michelin-csillagot, amely megkülönbözteti őt a többi versenyképes szakácstól és éttermeiktől. A Michelin-csillagos étterem ritka megtiszteltetés, amelyet csak a legjobb éttermek érdemelhetnek ki. Több mint száz éve a nagyszerű Michelin-csillagos éttermek Európában, de különösen Franciaországban koncentrálódnak. Az évek során azonban számos Michelin-csillagos étterem alakult szerte a világon, amelyek a leginnovatívabb és legkülönlegesebb módon kínálják a finomságokat.

A 10 legjobb Michelin étterem 2022-ben.

Akár ízletes vegán ételeket szeretne enni, akár édes finomságokat szeretne élvezni, az alábbiakban bemutatjuk. a világ legjobb Michelin éttermei.

Azurmendi étterem - Larrabetzu, Spanyolország

Ez az egyik legjobb Michelin-csillagos étterem a világon, és a gyönyörű spanyolországi Larrabetzu városában található. A látomás következik séf Eneko Atxa, melynek célja, hogy a legjobb és egyedi élményt kínálja minden látogatónak. Ez az étterem egy kerti terasszal rendelkezik, ahol a vendégek megtekinthetik az itt felszolgált finom ételekhez felhasznált friss termékeket.

A látogatókat ezután a konyhában lévő üvegházba viszik, ahol az étterem híres harapnivalóit szolgálják fel. Az itt felszolgált pamut étel népszerű a gyakori látogatók körében. Ezt követően a vendégek bőséges ételeket fogyaszthatnak az étkezőben. Ez a Michelin-csillagos étterem környezetbarát működési módjairól is ismert.

https://azurmendi.restaurant/en/
https://azurmendi.restaurant/en/

elhelyezkedés: Legina Auzoa, 48195 Larrabetzu, Vizcaya, Spanyolország
Költség kettőre: 600 lej
élelmiszerek: európai
Meg kell próbálnod: Saláták
Program: 20:30 - 22:15

Per Se étterem - New York, USA

Ez a világ egyik legnépszerűbb Michelin étterme, amely New York város szívében található. A Time Warner épület a Columbus Circle-ben, Manhattan belvárosában, ad otthont ennek a csodálatos étteremnek. Az épület negyedik emeletén található, 3 Michelin-csillagos étteremből festői kilátás nyílik az egész városra.

Az itt bemutatott finom ételeket gondosan gondozzák Thomas Keller séf, amely ezen kívül még két Michelin-csillagos étterem tulajdonosa. Ez az egyik legmagasabb Michelin-csillagos étterem, amely minden nap különleges kóstoló menüt kínál, és ezekben az ételekben egyetlen összetevő sem ismétlődik.

elhelyezkedés: 10 Columbus Circle, New York, NY 10019, USA
Költség kettőre: 2,800 lej
élelmiszerek: Francia
Meg kell próbálnod: makadámdió csokoládéban
Program: 10:00 - 21:00

Robuchon Au Dome étterem - Makaó, Kína

Minden idők egyik leghíresebb szakácsa, Joel Robuchon séf vezesse a bemutatót ebben az étteremben, amely egy gasztronómiai paradicsom. Kényelmes helyen, Makaóban, a Grand Lisboa Hotelben található. Ez a Michelin-csillagos csúcs étterem a 48 emeletes szálloda tetején található, és hatalmas, látványos látnivalókat kínál a környéken.

A kulináris alkotások Julien Tongurian szakács a legegyedibb stílusban kínáljuk itt. Az egész Makaó sziget legjobb éttermének tartják, amely rendkívül finom ételek széles választékát kínálja kifinomult érzékenységgel. Ez az étterem Prestige menüt is kínál, amely olyan birodalmi ételeket tartalmaz, mint a kaviár és a királyrák.

Robuchon Au Dome étterem
Robuchon Au Dome étterem

elhelyezkedés: 43 / F Grand Lisboa, Makaó-félsziget, Makaó, Kína
Költség kettőre: 950 lej
élelmiszerek: francia, európai
Meg kell próbálnod: Királyrák
Program: 12:00-14:30 és 18:30-22:30

Le Bernardin étterem - New York, USA

A Le Bernardin éttermet Maguy és Gilbert Le Coze alapította 1972-ben Párizsban. Ezt az éttermet később New Yorkba költöztették, ahol hatalmas népszerűségre tett szert. Kezdetben ez az étterem csak halételeket szolgált fel, egy idő után az étterem gyönyörűen átalakult, és hamarosan elnyerte a Michelin-csillagos étterem kitüntetését.

Ez az egyik olyan étterem, amely nagyon népszerű és híres a helyi ételek szerelmesei körében. Valójában ez a legmagasabb Michelin-csillagos étterem. A New York-i kulináris jelenet hiányos, anélkül, hogy megemlítenék ezt a remek éttermet séf Eric Ripert. A halételek továbbra is ennek az étteremnek a sztárjai.

elhelyezkedés: 155 W 51st St, New York, NY 10019, USA
Költség kettőre: 1.950 lej
élelmiszerek: Francia
Meg kell próbálnod: Hal és burgonya
Program: 12:00-14:30 és 17:15-22:30

The Fat Duck étterem - Bray, Egyesült Királyság

Ez az étterem népszerűsége az általa használt egyedi kulináris technikáknak köszönhető Heston Blumenthal séf, mint például a multi-szenzoros főzés, az ételpárosítás és az ízek kapszulázása. 1995-ben állították fel egy XNUMX. századi nyaralóban, amelyet gyönyörűen felújítottak, hogy a legrusztikusabb és legbájosabb étkezési légkört biztosítsák.

A világ egyik legjobb Michelin étterme, ez a hely a 14 fogásos kóstoló menüjéről ismert, amely a legelegánsabb módon kínál különféle ízletes ételeket. Itt a teknős leves az "Alice Csodaországban" témát kigúnyoló étel. A séf tehetsége szépen megmutatkozik a Sounds of Sea ételben, mely a gyakori étkezések között is híres.

A Kövér Kacsa étterem
A Kövér Kacsa étterem

elhelyezkedés: High St, Bray SL6 2AQ, Egyesült Királyság
Költség kettőre: 2.600 lej
élelmiszerek: európai, brit, kortárs
Meg kell próbálnod: Teknős leves
Program: 12:00-13:15 és 19:00-20:15

Alinea étterem - Chicago, USA

Ezt az éttermet Illinois államban, Chicago alapította Grant Achatz séf 2005-ben, és hamarosan népszerűvé vált az itt kiszolgált egyedi tulajdonságoknak köszönhetően. Ez a legmagasabb Michelin-csillagos étterem. Grant Achatz séf csodálatosan mutatja be tehetségét a dekonstruált ételek egyedi elkészítésével.

Meglehetősen szokatlan megközelítést alkalmaz a fine dining ötletéhez, ami megkülönbözteti ezt az éttermet a környék többi éttermeitől. Ez az étterem molekuláris gasztronómiát kínál minden itt felszolgált ételben, amely minden látogatónak kellemes és meglepő élményt nyújt. Az étteremben megkóstolható ételek közé tartozik az almából készült ehető léggömb és szarvasgombás ravioli.

elhelyezkedés: 1723 N Halsted Street, Chicago, IL 60614, USA
Költség kettőre: 1.800 lej
élelmiszerek: amerikai, nemzetközi
Meg kell próbálnod: ravioli szarvasgombával
Program: 11:00-15:15 és 19:00-22:45

Eleven Madison Park - New York, USA

Ebben a manhattani világszínvonalú étteremben kiváló amerikai ételeket szolgálnak fel. kreativitás Daniel Humm séf hagyjon el minden éttermet lenyűgözve az izgalomtól. Ez a világ egyik legnépszerűbb Michelin étterme, amely egyedülálló többfogásos kóstoló menüt kínál.

Az étlap minden évszakban változik a városban elérhető friss alapanyagok függvényében. Ebben az étteremben csak friss, szezonális alapanyagokat használnak a világszínvonalú ételek elkészítéséhez. A vendégek órákon át élvezhetik a 11 fogásos kóstoló menüt, amely önmagában is esemény. Az itt kínált híres kóstolómenüben a Terine Foie Gras, a pézsmakacsa, a keserű mandula és az Umeboshi szerepel.

https://www.facebook.com/ElevenMadisonPark
https://www.facebook.com/ElevenMadisonPark

elhelyezkedés: 11 Madison Avenue, New York, NY 10010, USA
Költség kettőre: 2.400 lej
élelmiszerek: amerikai, európai
Meg kell próbálnod: Foie Gras Terrine
Program: 17:30 - 22:30

Osteria Francescana étterem - Modena, Olaszország

Ezt az éttermet ca híres szakács, Massimo Bottura, amelyről jól ismert a "Never Trust a Skinny Chef" című nemzetközi bestseller írója. Olaszországban, Modena gyönyörű városában található. Bottura séf különféle olasz ételeket kínál, saját kortárs csavarral, amely egyedi ízt és aromát kölcsönöz az ételnek.

Klasszikus olasz ételeket szolgálnak fel itt, és az éttermet a világ egyik legjobb Michelin-csillagos éttermévé varázsolják. A hagyományos olasz ételek mellett az itt kínált híres finomságok közé tartozik a Rabbit Macaroons és a Five Ages of Parmigiano Reggiano. Ezeket a rendkívül finom finomságokat a legvonzóbb módon tálalják, amelyek egyedivé teszik a kulináris műsort.

elhelyezkedés: Via Stella, 22, 41121 Modena, Olaszország
Költség kettőre: 900 lej
élelmiszerek: olasz, európai, kortárs
Meg kell próbálnod: homár
Program: 12:30-13:30 és 20:00-21:00

A Meadowood étterem - Kalifornia, USA

Ez a kaliforniai Michelin étterem a Napa-völgyben található. Az itt felszolgált ételek a csodálatos innovációkat tükrözik Christopher Kostow séf, amely nagyon odafigyel a részletekre, és csak szezonális és friss alapanyagokat használ. Ennek az étteremnek az étlapja az évszaktól függően gyakran változik, gyakran új és innovatív ételekkel egészül ki az étlapon, így az egyik legjobb Michelin-csillagos étterem a világon.

A Meadowood-i étterem
A Meadowood-i étterem

elhelyezkedés: 900 Meadowood Ln, St Helena, California 94574, USA
Költség kettőre: 4.000 lej
Élelmiszerek: Tenger gyümölcsei
meg kell próbálnomi: Squir kaviár abalone wagyu és marha osztriga
Program: 17:30 - 21:30

India dala - Szingapúr

Indiában nincsenek Michelin-csillagos éttermek, mert ebben az országban nem osztják ki a Michelin-csillagot, de a Michelin-csillagos éttermek hiánya Indiában nem akadályozta meg az indiai séfeket abban, hogy a világ különböző részein található indiai éttermekben megmutassák rendkívüli tehetségüket. , a legjobb 10 Michelin-csillagos séf közé sorolták.

A Song of India a világ egyik legjobb Michelin-csillagos étterme, amely Szingapúrban található, és 2016-ban elnyerte első Michelin-csillagát. Az itt felszolgált modern indiai konyha elegáns és stílusos pihenősarokban, luxus étkezési élményben részesül. Az éttermet a Manjunath falfestmény szakács és finom ételeket kínál tisztességes áron.

elhelyezkedés: 33 Scotts Road, Szingapúr 228226
Költség kettőre: 700 lej
élelmiszerek: indiai, ázsiai
Meg kell próbálnod: Tandoori Achaari gomba
Program: 12:00-15:00 és 18:00-23:00

Ha ezeken a célpontokon keresztül utazik, most már tud ezekről az éttermekről!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.