A 7 döntős város a „2023-as intelligens turizmus európai fővárosa” címért folytatott küzdelemben

0 336

Az Európai Bizottság bejelentette hét döntős város akik az Okos Turizmus Európa Fővárosa 2023 döntőjében vannak. Az Európai Unióból és az EU-n kívüli országokból érkeznek a COSME program a vállalatok és a kkv-k versenyképessége érdekében. Javaslataikat szigorú zsűri értékelte független szakértők által.

Ezek a városok: Aarhus (Dánia); Pafos (Ciprus); Porto (Portugália); Zagreb (Horvátország); Gijón, San Sebastián és Sevilla Spanyolországból. A hét döntős városnak egy európai zsűri előtt kell benyújtania pályázatát. Ez a zsűri két várost választ ki, amelyek lesznek Az intelligens turizmus európai fővárosai 2023-ban.

A nyertes desztinációk kommunikációs és márkafejlesztési támogatásban részesülnek 2023-ban, valamint promócióban és reklámozásban, olyan akciókkal, amelyek kifejezetten a díjnyertes városok nemzetközi ismertségének növelését és a látogatók számának növelését szolgálják.

A korábbi kiadások nyertes városai – Helsinki és Lyon (2019), Malaga és Göteborg (2020), valamint Valencia és Bordeaux (2022). Az európai intelligens turizmus mérföldkövei, és a fenntarthatóság, az innováció, az élhetőség és az okos gyakorlatok alkalmazása terén a nemzetközi rangsorok élén állnak.

Az Intelligens Turizmus Európai Fővárosa egy uniós kezdeményezés, amelyet jelenleg a COSME program finanszíroz, és amelynek célja az ilyen típusú turizmus népszerűsítése azáltal, hogy jutalmazza a városokat az akadálymentesítés, a digitalizáció, a fenntarthatóság, valamint a kulturális örökség és a kreativitás innovatív megközelítéseiért.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.