Az Air France 447-es számú járatának okai Párizs - Rio de Janeiro között - 1. június 2009.

0 1.973

1. június 2009-jén az Air France 447-es járata eltűnt a radarról. Az Airbus A330-200 228 utassal a fedélzetén lezuhant az Atlanti-óceánon, mintegy 600 km-re Brazília partjaitól. Nem voltak túlélők!

Három évvel a katasztrófa után francia igazságügyi szakértők jelentései arra a következtetésre jutottak, hogy emberi hiba és műszaki hiba kombinációja vezetett a repülőgép lezuhanásához.

üres

A jelentést július 10-én mutatják be a gyászoló családoknak. A megállapítások rámutatnak a Pitot-kutak befagyása miatti adatvesztésre, az ehhez az esetre nem adaptált sürgősségi eljárásra, de arra is rámutatnak, hogy a személyzet nem reagált megfelelően, vagy nem figyelték az eseményeket 2004 óta. AFP.

A körülbelül 20 következtetés az összeomlás leírásával kezdődik:
"A merülést egy ellenőrizetlen pálya indította el, amely a Pitot-szondák lefagyása miatti nyomásadatok elvesztése után következett be, amelyet riasztások és a kapcsolódó rendszerek leromlása kísért" - áll a forrás által idézett következtetésekben.

"Az, hogy a legénységnek nincs információja a fagyos kutakról vagy a tengerszint feletti magasságról, hozzájárult a meglepetés hatásához" - tette hozzá.

A következtetések megemlítik a nem adaptált vészhelyzeti eljárásokat is, amelyekhez "kedvezőtlen repülési körülményeket is hozzáadtak: éjszaka, turbulencia és vizuális hivatkozások hiánya".

A szakértők kiemelik a kapitány közreműködését is, aki a forrás szerint "nem vállalta el vezetői feladatait", és "gátolta a másodpilóta megfelelő cselekvési vágyát".

A pilóták képzését is állítják: "A másodpilóta üzemeltető által meghatározott kompetenciáit kiegészítő különleges követelmények nincsenek a repülési helyettes parancsnoki beosztás betöltéséhez".

A műszaki változtatásokat azért is említik, mert azokat nem követte légijármű-biztonsági elemzés, megjegyezve, hogy "a tanúsítási előírások (CS25) nem változtak a 2004 óta előforduló sebességkijelzések miatt".

A megállapítások akkor születtek, amikor a francia Nyomozó és Elemző Iroda (BEA), a légiközlekedés-biztonsági vizsgálatokért felelős francia köztestület csütörtökön teszi közzé a vizsgálat zárójelentését.

2011 februárjában az Air France-t és az Airbust meggondolatlan emberöléssel vádolták.

Pro TV baleseti hírek!

Ebben a balesetben egy román származású utas is életét vesztette!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.