A légiközlekedési sztrájkok naptára az európai repülőtereken 2022 augusztusában!

1 4.845

A légiközlekedési válság továbbra is érinti utazásainkat, nyaralásainkat, repüléseinket. Lottó lett repülővel utazni. Bár a törölt járatok száma csökken, a késések vagy késések száma nő. Nemegyszer láthattunk végtelen sorokat a repülőtereken, elveszett poggyászhegyeket, ideges utasokat és túlterhelt személyzetet.

A légiközlekedési sztrájkok naptárja az európai repülőtereken

A problémák augusztusban is folytatódnak. A földi és légi személyzet válsága mellett több légiközlekedési alkalmazottak szakszervezete is sztrájkot szorgalmaz, és nyomást gyakorol a légitársaságok vezetőségére pénzügyi problémáik megoldása vagy munkakörülményeik javítása érdekében.

Sztrájkok Portugáliában – 19. augusztus 21-2022

Két szakszervezet földi személyzet Portugáliából bejelentette a háromnapos sztrájk a tízen repülőterek A portugál nemzetköziek augusztus 19. és 21. között további létszámot és béremelést követelnek. Légitársaság pilótái A TAP Air Portugal rendelkezik tüntettek, hogy tiltakozzanak csökkenő jövedelmük miatt. A bejelentett sztrájk Portugália fő repülőtereinek légiforgalmát érinti: Lisszabon, Porto, Faro, Funchal, Ponta Delgada, Horta, Santa Maria, Flores és Beja.

A kérdéses hétvége de sztrájk (augusztus 19-én, pénteken 00:00-tól augusztus 21-én, vasárnap 23:59-ig) várhatóan az év egyik legforgalmasabbja lesz a portugál repülőtereken, és több száz járatot érint majd, több tízezer utas utazási terveit megzavarva. . ANA Aeroportos de Portugal emlékeztetett viszont arra, hogy áprilisban felülvizsgálták a földi béreket.

Közben kb 500 pilóták a nemzeti vállalattól TAPAirPortugália a lisszaboni repülőtéren tüntettek a szakszervezet szerint SPAC, amely az alacsony bérek visszaállítását követeli a Covid-19 világjárvány idején.

Sztrájkok Spanyolországban – 8. augusztus 2022. – 9. január 2023

Az USO és a Sitcpla szakszervezetek új sztrájkot hirdettek a Ryanair személyzete számára, 8. augusztus 2022-tól 9. január 2023-ig minden héten hétfőtől csütörtökig, a 10 spanyol bázison: Barcelona, ​​Madrid, Palma de Mallorca, Girona, Valencia, Ibiza, Malaga, Santiago de Compostela, Sevilla és Alicante.

Az easyJet alkalmazottai pedig 12. augusztus 13-én, 14-án, 19-én, 20-én, 21-án, 27-én, 28-én, 29-án és 2022-én sztrájkot jelentettek be.

A Lufthansa és a British Airways pilótái jelenleg az augusztusi sztrájkfelhívásról szavaznak.

A hír frissítés alatt áll!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.