Bukarest – Madrid – Bukarest a Blue Air légitársasággal 2013 márciusában (1. ep.)

6 1.070

Tavaly ősszel a Blue Air által rendezett versenyen megnyertem a járatok visszatér Madridba. Ezt az úti célt választottam, amikor jelentkeztem a versenyre, különösebb ok nélkül. De úgy tűnik, ez szerencsét hozott nekem, és én voltam az egyik szerencsés nyertes. Ezért úgy döntöttem, hogy a tavaszt a spanyol fővárosban töltöm.

1. március 3-2013., támogatta Paraplane, elmentem megtudni Madrid kora tavasszal.

Ebből az alkalomból a Blue Air fapadossal is teszteltük a repülést. Számomra premier volt, és némi kételyekkel indultam neki. Sok sztorit hallottam, némelyik szebb, másik kevésbé kellemes, ami a repülőgépekkel és az egyetlen román fapados szolgáltató által kínált feltételekkel kapcsolatos. Tudtam, hogy a fedélzeten nincs ingyenes étkeztetés, ez a szolgáltatás a legtöbb fapadostól hiányzik. Szóval jól ettem és hidratáltam, mielőtt felszálltam a Blue Airre. Kíváncsi voltam, hogy fog sikerülni a 3.5 órás repülés.

bucuresti_madrid_blue_air_59_red

Úgy tűnik, mindig érnek kellemes meglepetések, ha nincsenek nagy elvárásaim. Attól kezdve, hogy eleve megtörtént az Otopeni repülőtéren történt gyönyörű leszállásig, minden felülmúlta azt, amit el tudtam volna képzelni.

A kézipoggyász mérete pontosan 55 x 40 x 20 cm legyen.

Ha úgy dönt, hogy a Blue Air légitársasággal repül, egyértelmű, hogy elfogadja az üzemeltető által előírt feltételeket. Figyelmeztettek a poggyászra. A fülkének pontosan 55 x 40 x 20 cm-esnek kell lennie, IATA akkreditációval és jóváhagyással kell rendelkeznie, és tömege nem haladhatja meg a 10 kg-ot. Ennek elmulasztása többletköltségeket, késéseket a beszállást, veszekedést stb.

A Bukarest–Madrid–Bukarest útvonalon jó néhány eset történt, amikor az emberek úgy tettek, mintha nem ismernék ezeket a szabályokat, és olyan utasok, akik nem értették meg, hogy a poggyász mérete nem egyezik meg, ha nem fér el arra a helyre. tesztelt, ingerült emberekkel. , ideges. A nem szabványos kézipoggyászt a csomagtérbe küldik, és ára 55 euró. Tehát jobb, ha erőfeszítéseket tesz, hogy beilleszkedjen.

Kedves románok, 100%-ban el kell fogadniuk a választott légi fuvarozó által támasztott feltételeket. A legtöbb légitársaságnál a poggyásznak meg kell felelnie a méret- és súlyszabványoknak a megfelelő működéshez. A repülőgépeket úgy tervezték, hogy ellenálljanak bizonyos fel- és leszállási súlyoknak, és a távolságtól és a terheléstől függően optimális fogyasztásra törekedjenek. A plusz kiló nagyobb üzemanyag-fogyasztást jelent, és minden fillérhez fontos egy fillér.

Ráadásul az ilyen emberek miatt nehezebb a beszállás, és előfordulnak késések, amit más utasok szankcionálnak, és a légitársaságot hibáztatják. Azokat az utasokat hibáztatnám, akik nem tudják, hogyan kell betartani a beszállási feltételeket. És ez mindenkire igaz, nem csak a románokra és nem csak a fapadosokra.

bucuresti_madrid_blue_air_47

Volt egy nagyon praktikus hátizsákom. Benne volt a fotó/videó berendezés és a laptop, gardrób stb. Két napig nem is kellett több. El tudtam volna vinni a dedikált fülkés poggyászkocsit, de nem ismertem a pontos mechanizmust, és nem is akartam kockáztatni.

Egy Boeing 737-400-assal repültem.

Visszatérve a járatokba, kellemesek voltak. A repülők jók, jól karbantartottak és tiszták. Találkoztam emberekkel, akik panaszkodtak a bennük talált rendetlenség miatt. Nem ez volt a helyzet a Bukarest - Madrid - Bukarest közötti repülőgépen. Elmondhatom, hogy a valaha volt legsimább fel- és leszállásokat értük el. Egy Boeing 737-400-assal repültem, maximum 162 férőhelyes. A terhelés nagyon jó volt.

bucuresti_madrid_blue_air_61_red

Mindkét járaton jó időt fogtunk, észrevehető turbulencia, egyéb probléma nélkül. 10 méterről megfigyelhettem Olaszországot, a Földközi-tengert, az Ibériai-félszigetet a célig és vissza. A székekről nem tudok sokat mondani. Bőrkárpitosak és elég tágasak. Elsőre nagyon kényelmes ülni, van elég hely a lábadon. Észrevettem, hogy a többi vonalon is teljesen rendben van. Van esély arra, hogy néhány magasabb ember nem lesz túl jól, olyan helyzetek, amelyekkel gyakran találkozhatunk más légitársaságok gépein.

0.5 liter víz 2 euró.

A vendéglátáshoz kapcsolódóan a Blue Air térítés ellenében kínál termékeket. A 0.5 literes víz 2 euró, a többi ital szintén 2 eurótól indul. A falatok 1 eurótól kezdődnek. 4 eurót fizettem egy üveg vízért és egy csokoládéért. Ez volt a legdrágább ivóvíz, de 10 000 méterre volt :). Nagyra értékeltem volna, ha a víz ingyenes és nem feltétlenül palackozott. Tekintettel arra, hogy 10 000 méteren repül, és a repülési idő 3.5 óra, a gépben az ember jobban kiszárad, és repülés közben jó hidratálni.

A Blue Air repülőgép fedélzetén az eddigi legkedvesebb légiutas-kísérőket láttuk, minden szempontból. Van türelmük magyarázkodni, mosolyognak, alaposan ellenőrzik, hogy a fedélzeten minden utas betartja-e a biztonsági szabályokat. A visszaúton vegyes csapat volt. A legforróbb fázis pedig a leszállás volt, amikor egy légiutas-kísérő mellém rögzítette a biztonsági öves kabátomat, miközben én becsatolt biztonsági övvel aludtam. Leszállás közelében felébresztett.

Amit szem előtt kell tartania Blue Air járatával kapcsolatban:

- Nagyon ügyeljen a kézipoggyászára. Meg kell felelnie az ajánlott méreteknek és legfeljebb 10 kg tömegű.
- Csak egy kézipoggyászra jogosult. Ha nagyobb pénztárcája és kocsija van, akkor a táskát a kocsiba kell helyeznie. Hasonlóképpen, ha van fotótáskája és hátizsákja vagy egyéb kézipoggyásza.
- Repülőgépre való felszállás előtt célszerű hidratáltnak maradni. Az étkezés a fedélzeten fizetős, a víz drága.
- Ellenőrizze az interneten, hogy a rendszere hol engedi. Madridból nem lehet online megtenni, de a reptéren ingyenes.
- Próbáljon meg ne aggódni a poggyász miatt, ha nem felel meg a feltételeknek. Nehezítse meg a beszállást, és ne meneküljön meg fizetés nélkül, a vétségtől függően.
- Ne tolongjunk a beszállókapunál, főleg ha 30 perc van hátra a tervezett időpontig.

Azt javaslom, látogassa meg Madridot, egy modern, zöld várost, amely jól megőrzött történelemmel rendelkezik. Olcsó repülőjegyek Madridba 126 EUR-tól oda-vissza út plusz egyéb adók a választott szolgáltatótól függően.

További kellemes repülést kívánok. Ez volt az én tapasztalatom, ami után további 3000 mérfölddel bővítettem a saját gyűjteményemet. Ha van más tapasztalata a Blue Airrel kapcsolatban, akár tetszik, akár nem, megkérem, hogy írjon megjegyzést ehhez a cikkhez.

Bónuszként az alábbiakban egy képgaléria látható Barcelonával, a Földközi-tengerrel és Olaszországgal 9600 méterről (a repülőgép fedélzetén közölt magasság).

-val készült fotók HTC Onex X..

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.