A British Airways 10 000 menetrend szerinti járatot töröl a 2022-2023-as téli szezonban!

0 295

A British Airways brit nemzeti légitársaság több mint 10.000 ezer járatot törölt téli menetrendjéből, így csaknem kétmillió ülőhelyet törölt a foglalási rendszerből. Az október végétől március végéig tartó rövid távú járatok törlésének célja a téli szezon fennakadásának minimalizálása. A British Airways példátlan lépésként a hónap elején bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti az új jegyek értékesítését a Heathrow-ból induló rövid távú járatokra.

A légitársaság a COVID-korlátozásokra hivatkozva törölte hosszú távú járatait Kínába és Bangkokba. A cég képviselője elmondta, hogy a hongkongi járatok újraindítását decemberig elhalasztják, amikor is napi egy járatot vezetnek be. 

A nyár eleje óta a British Airways mintegy 38 000 járatot törölt. A téli menetrend szerinti járatok csaknem tizedét teszik ki a törlések. A döntés a légiközlekedési ágazatban tapasztalt zűrzavar eredménye – írta a Times. Az európai légitársaságok rekord késéssel néznek szembe az európai légtérben a létszámhiány, a sok betegszabadság és az Ukrajna és Oroszország feletti légtér lezárása miatti torlódások miatt.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.