A Blue Air célja, hogy 10. október 2022-től újraindítsa a járatait

0 4.193

Első, szeretnénk elnézést kérni minden Blue Air utastól, amelyeket a 6. szeptember 2022-án délben induló menetrend szerinti járatok teljesítésének ellehetetlenítése érintett.

Elnézést kérünk minden alkalmazottunktól és üzleti partnerünktől a Blue Air Aviation Company, mert nem tudtuk teljesíteni minden kötelezettségünket velük szemben.

Végül, de nem utolsósorban, tekintettel arra, hogy a tegnap, 8. szeptember 2022-án kiadott nyilvános közleményekből azt találtuk, hogy félreértettek minket, teljes önmagunkat szeretnénk kifejezni köszönöm a segítséget mi történt velünk megegyezés a maximális válság ezen pillanataiban Nemzeti Légi Szállítási Vállalat TAROM SA. valamint által Románia miniszterelnöke, hanem általa is közlekedési miniszterhogy a Blue Air utasainak hazaszállítása akik az országon kívül ragadtak.

E támogatás hiányában és a különleges emberi erőfeszítés mindenkié a TAROM SA alkalmazottai, valamint a kancelláriaiakat Miniszterelnök, Közlekedési Minisztérium şi Külügyminisztérium, a jelenlegi helyzet sokkal rosszabb lett volna a repülőtereken rekedt utasok számát tekintve.

-ban az elmúlt 48 órában a menedzsment, Igazgatóság şi A Blue Air részesedése au megtalált a tény, hogy a jelentősen befolyásolta a jegyeladások szintjét, és a fizetésfeldolgozók által beszedett összegeket zárolták, így A cégnek nincs ebben az időben alapok szükséges üzemanyag és egyéb üzemeltetési költségek kifizetése, szeptember 12-től induló járatokhoz szükséges.

Ezeket követően a Társaság javasolja a járatok 10. október 2022-től történő újraindítását.

Plusn plus, valamennyi alapvető repülési szolgáltatás szolgáltatója au feltételes gondoskodás vonatkozó adósságfizetési szolgáltatások. Ebben az összefüggésben a repülési tevékenység lehető leggyorsabb újraindításának módjával kapcsolatos összes szempontot elemezték, közvetlenül megbeszélve a vállalat több tucat kritikus beszállítójával, nevezetesen repülőterekkel, kezelő társaságokkal, üzemanyag-beszállítókkal, forgalomirányító hatóság légitársaságával, valamint a tulajdonossal. a Blue Air által üzemeltetett repülőgépekről.

A járatok újraindításáról szóló döntés döntően figyelembe veszi a társaság lehetőségét minden érintett utasnak vissza kell térítenie a tartozás összegét és a fizetni minden kereskedelmi partnernek a társaság javára nyújtott szolgáltatások költségeit.

Ezúton értesítünk minden 10. október 2022-ig tervezett járattal rendelkező utast, hogy ne jelenjenek meg az induló repülőtereken, mivel ezek a járatok nem közlekedtethetők.

Pontosítjuk, hogy a ben tartott megbeszélések során A Blue Air igazgatósága, a Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium képviselője kérte a járatok mielőbbi újraindításátés a Pénzügyminisztérium képviselőjének szavazata nem lehetett kifejezni. A Pénzügyminisztérium képviselőjének szavazata rendkívül fontos, tekintettel arra, hogy ez az intézmény adta ki a garancialevelet az Eximbank SA által a kereskedelmi hitel nyújtására. 300.775.000 összegben LEI, a Társaság részvényeinek 75%-ával fedezett kölcsön, valamint a Blue Air és a Társaság részvényeseinek tulajdonában lévő egyéb eszközök.

Ez alatt az időszak alatt, szilárdan hiszünk abban, hogy a két befektető, akikkel a társaság részesedése rendkívül előrehaladott tárgyalásokat folytat abban az időben, amikor ez közbeszólt vis maior helyzet, lesz annyi idejük, hogy mindent elemezzenek ennek az eseménynek a következményeit és véglegesen eldönteni, hogy be akarják-e fektetni a szükséges összegeket ahhoz, hogy a Blue Air visszakerüljön a COVID-19 világjárvány előtti számokhoz.

A keletkezett mintegy 130.000.000 XNUMX XNUMX eurós veszteséget fedezni kell

Fenn kell tartani a repülési tilalmak miatti mintegy 130.000.000 15 XNUMX eurós veszteséget, a sok járványhullám bizonytalanságát, az üzemanyag árának abszolút hirtelen és rendkívüli, főként az ukrajnai háború miatti drágulását, valamint a több mint XNUMX százalékos csökkenést. az euró vásárlóerejének az USD-vel szemben.

Pontosítjuk azt a tényt, hogy az állami támogatást szigorúan a Blue Air által a járatok felfüggesztése során elszenvedett veszteségek fedezésére tervezték, amelyek a 2020. március-június közötti rendkívüli állapot kihirdetése és a légitársaság korlátozott készpénzhiánya miatt következtek be. A társaság 31. december 2020-én, tekintettel arra, hogy a világjárvány a 2020-2021 közötti időszakban mélyen érintette a társaság bevételeit.

A lehető legrövidebb időn belül visszatérünk részletekkel arról, hogy a Blue Air Aviation milyen módon indítja újra a légi személyszállítási tevékenységet.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.