A Bamboo Airways 1. szeptember 2021-től San Franciscóba és Los Angelesbe kíván repülni

0 1.000

A vietnami Bamboo Airways légitársaság bejelentette, hogy az Egyesült Államokba repül. A Vietnamból Kaliforniába tartó közvetlen járat lesz az egyetlen közvetlen járat a két ország között. Nem ez lesz az első vietnami légitársaság, amely leszáll az Egyesült Államokban, de egyelőre úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokba tartó járataiban veri a hazai légitársaságot, a Vietnam Airlinest.

A VnExpress arról számolt be, hogy a Bamboo Airways résidőket kapott, és a Ho Si Minh-városi Tan Son Nhat nemzetközi repülőtérről (SGN) a San Francisco-i nemzetközi repülőtérre (SFO) és a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérre (LAX) kíván repülni.

A napi járatok szeptember 1-től indulnak, ezen az útvonalon a Bamboo Airways Boeing 787-9 típusú repülőgépeket használ. november 6-án, A Bamboo Airways hivatalosan megkapta a "külföldi légifuvarozói engedélyt" az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumától (USDOT). Így a fapados légitársaság utas-, áru- és postai járatokat üzemeltethet majd Vietnam és az USA között.

A Bamboo Airways 1. szeptember 2021-től San Franciscóba és Los Angelesbe kíván repülni.

Kevesebb mint két hónappal ezelőtt a Vietnam Airlines igazgatótanácsa jóváhagyta azt a tervet, hogy Boeing 787-9-eseket használnak az Egyesült Államokba történő repüléshez. Kezdetben a hazaszállítási igények kielégítése érdekében a Vietnam Airlines Los Angelest és San Francisco-t tekinti lehetséges úti célnak, és terjeszkedik más városokra, például Seattle-re, Dallasra és New Yorkra.

Az igazi kérdés az, hogy a két légitársaság közül a Vietnam Airlines vagy a Bamboo Airways melyik indítja először ezeket a járatokat. A pletykák szerint mindkét légitársaság repül majd a két ország között, de a Bamboo az első légitársaság, amely megadja az indulási dátumot. Vietnam nagyrészt el van zárva a szabadidős utazások elől, így a járatok elsősorban az alapvető utazási, áruszállítási és hazaszállítási igényeket elégítenék ki.

Ráadásul egyetlen üzemeltetőnek sincs kódmegosztási megállapodása egyetlen amerikai légitársasággal sem, és emiatt a Vietnam Airlines jövedelmezőbb, mint a Bamboo Airways. A SkyTeam szövetség tagjaként a lobogó szerinti fuvarozó felhívhatja az egyesült államokbeli Delta Air Lines szövetség üzemeltetőjét, hogy kódmegosztási kapcsolatot létesítsen az Egyesült Államokban.

A Bamboo Airways lemondhat a kódmegosztási megállapodásról, de ezután többnyire a non-stop járatok fedezésére vonatkozó igény fennállására hagyatkozhat, de ez nem biztos, hogy elegendő az első járatok esetében – különösen az utazási korlátozások fényében. . A kódmegosztási kapcsolat helyett a Bamboo Airways fontolóra veheti az interline partnerségeket.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.