Az Avianca Argentina 7. június 2019-e óta felfüggesztette működését

0 542

7. június 2019-én az Avianca Argentina felfüggesztette működését. A légitársaság az Avianca Holdings SA része, amelynek Germán Efromovich is részvényese.

Az Avianca Argentina pénzügyi gondokkal küzd, és működésének 90 napos felfüggesztését kérte. Ez idő alatt szerkezetátalakítási folyamat lesz. A kérelmet az Argentin Légiközlekedési Hatósághoz (ANAC) nyújtották be.

Időjárás Avianca Argentina-ban

Ha a 90 napon belül a helyzet nem lesz a vártnak megfelelő, az Avianca Argentina illetékesei további 90 napot kérhetnek.

Az Avianca Argentina jelenleg 2 darab ATR 72-600 típusú repülőgépből álló flottával rendelkezik. Opera járatok Buenos Airesből Mar Del Platába és Santa Fébe. Az új Avianca Argentina 21. november 2017-én kezdte meg működését.

Akkoriban a tervek nagyok voltak. Nagy kapacitású repülőgépekből álló flottát szerettünk volna belföldi és nemzetközi repülésre. De ilyen még soha nem történt.

1.5 év után az Avianca Argentina kénytelen felfüggeszteni működését. Ez a második légitársaság Aviancában, amely felfüggeszti járatait. Május 24-én az Avianca Brasil eladta az elsőt.

Germán Efromovich üzletembernek nagy anyagi gondjai vannak. Az Avianca Brasil csődjével pedig eltávolították az Avianca vezetéséből. Helyét a TACA vezérigazgatója, Roberto Kriete vette át.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.