A TAP Air Portugal alkalmazottai 8. december 9-án és 2022-én sztrájkkal fenyegetőznek

0 386

A légiutas-kísérő személyzet képviselői a TAP-nál Air Portugal bejelentették a kétnapos sztrájk 2022 decemberében, kifejezetten a bércsökkentések elleni tiltakozás céljából.

Értesítés a sztrájkról 8. december 9. és 2022 ez a légiutas-kísérő és a portugál nemzeti légitársaság közötti új megállapodásról szóló tárgyalások része. " A cég javaslatai tarthatatlanok, a bércsökkentések pedig indokolatlanok. Vissza kell térnünk a járvány előtti helyzethez” – mondta a TAP munkatársainak képviselője AFP.

Pedro Nuno Santos portugál infrastrukturális miniszter sajnálatát fejezte ki a sztrájk miatt: „ Folytatódik a munka a TAP-ot képviselő szakszervezetekkel és struktúrákkal, de rossz sztrájkot tartani olyan időszakban, amikor a vállalat talpra áll, és a fellendülés első pozitív jeleit mutatja.".

A TAP Air Portugal, amelynek közelgő reprivatizációja felkeltette az Air France-KLM csoport érdeklődését, jelezte, hogy megduplázta utasainak számát, hogy 2022 harmadik negyedévében 111 millió eurós nettó nyereséggel térjen vissza a nyereségre. Portugália nemzeti légitársaságát, amelynek nehézségei a Covid-19 világjárvány miatt fokozódtak, 2020-ban teljes mértékben újraállamosításra került, cserébe a Brüsszel által elrendelt szerkezetátalakítási tervért. A mentési tervhez szükséges 3,2 milliárd eurós hitel egyebek mellett létszámleépítést, bércsökkentést vagy flottacsökkentést irányzott elő.

A TAP Air Portugal több mint 70 repülőgépből álló flottával rendelkezik, és világszerte mintegy 100 célállomásra repül. Az elmúlt években a TAP Air Portugal pénzügyi problémákkal küzdött, sőt privatizálták is, csak a dolgok nem alakultak kedvezően, és a portugál állam visszaállamozta a céget.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.