A Iasi repülőtér 273.000-ben átlépte a 2014 XNUMX regisztrált utas küszöbét

1 581

Decemberben a jászvásárhelyi repülőtéren 21.600 16.800 utas volt fel- és kiszállva, szemben a 2013. decemberi 2014 273.000 utassal. Így a 42.000. év során fel- és kiszállt utasok száma elérte a 2013 XNUMX-et, ami XNUMX XNUMX utas növekedést jelent a XNUMX utashoz képest.

Így a Iasi Airport közel 20%-os utasforgalmi növekedést regisztrált az előző évhez képest. Az utasforgalom dinamikája 2015-ben is emelkedni fog – még akkor is, ha a desztinációk száma változatlan marad.

„Nagyon aggódunk az üzleti környezet által megkövetelt elsőbbségi útvonalak megnyitása miatt, mint például a németországi (München, Köln, Frankfurt), Franciaország (Párizs), Hollandia (Amszterdam) desztinációi. A Iasi repülőtérnek 2015-ben már sikerült fontos találkozókat ütemeznie, hogy megvitassák a részleteket, és válaszoljanak azokra az információkérésekre, amelyek az elkövetkező években új útvonalak megnyitásának lehetőségével kapcsolatosak.
A 2014-es és 2015-ös év a jászvásárhelyi repülőtér, de közösségünk történetében is a referenciaévek és a kiindulópontok maradnak Jászvásár és az egész régió fenntartható fejlődéséhez. A kifutópálya elkészülte, a repülőgépek parkolóplatformjának bővítése és az új terminál felállítása olyan beruházás, amely nem volt és nem is öncél. Ezek azok az eszközök, amelyekkel közösségünk fejlődhet, ezek sikeresek, amelyek jövőbeli terveinket formálják, valóra váltják” – mondta Marius BODEA úr, a Iasi Airport igazgatótanácsának elnöke.

Emlékeztetünk arra, hogy 2015 első felében összesen 8 (nyolc) külföldi úti cél várja az utasokat Moldva térségében: Olaszországba 5 (öt) úti cél - Róma, Bologna, Torino, Milánó (Bergamo) , Velence (Treviso); Ausztriába - Bécs; Izraelbe - Tel Aviv; Nagy-Britanniába – Londonba
Mindezeket a célállomásokat a jászvásárhelyi repülőtér 3 (három) partner légitársasága üzemelteti: TAROM, Austrian Airlines és Wizz Air.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.