Kolozsvári repülőtér: járatok 65 célállomásra a 2023-as nyári szezonban!

0 320

Nemzetközi repülőtér Avram Iancu Kolozsvár jó hírekkel szolgál a 2023-as nyári szezonra: több utazási lehetőség nyílik európai és közel-keleti desztinációkra, de több desztinációra is jelentősen nő a járatszám.

Avram Iancu repülőtér Kolozsvárról számokban!

A kolozsvári nemzetközi repülőtér továbbra is rekordot tart jelentős növekedés utasforgalom, felvétel in 2023 első negyedéve hozzávetőleges 600.000 utasok száma, be 6%-os növekedés év első negyedévéhez képest 2019, amely a kolozsvári reptér történetének legjobbját képviselte és ezzel együtt növekedett 80% év első negyedévéhez képest 2022.

Ezenkívül a becslések szerint ez év májusában elérik a küszöböt 1 millió utas a kolozsvári repülőtérről szállították, egy hónappal korábban, mint az előző évben.

Több mint 65 úti cél a 2023-as nyári szezonban

A kolozsvári nemzetközi repülőtér utasainak jelenleg van lehetőségük kb 50 úti cél által kínált 9 légi üzemeltető: Wizz Air, Lufthansa, Turkish Airlines, Lot Polish Airlines, Ryanair, HiSky, Tarom, AeroExpress Regional és AirConnectés a nyári szezonban túllépi a 65 célállomás küszöbét a kolozsvári repülőtérről üzemeltették.

Az utasforgalom növekedését a 2023 nyári programban 11 járat elindítása/újraindítása, valamint a forgalom beindítása támogatja. új légitársaság, Vagy AirConnect amely jelenleg járatokat üzemeltet ide Budapest, 22. június 2023-től pedig Kolozsvárt köti össze Román tengerpart, járatokon keresztül ide Konstanca, heti 2 frekvenciával üzemel, minden csütörtökön és vasárnap.

Emellett az Aeroexpress Regional légitársaság 2023. augusztus végéig meghosszabbítja járatainak üzemidejét Magyarország fővárosába, Budapestre. A 2023-as nyári szezon kezdetével a légitársaság Ryanair 3 európai ország 3 desztinációjára indított új járatokat Brüsszel Charleroi (Belgium), Milánó-Bergamo (Olaszország) és Paris Beauvais (Franciaország), így 5-re bővült a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről elérhető desztinációk száma, valamint az ide induló járatok száma Dublin és London Stansted.

További járatok a meglévő útvonalakon Kolozsvárról

A 2023-as nyári szezon több, Kolozsvárról induló útvonalon megnövekedett összeköttetést biztosít Európa jelentős fővárosaiba vagy városaiba: Bucureşti (35 járatok/hét), London Luton/Stansted (21 járatok/hét), Milánó-Bergamo (17-18 járatok/hét), München (14 járatok/hét), Frankfurt Main/Hahn (13 járatok/hét), Paris Beauvais (11 járatok/hét), Brüsszel Charleroi (11 járatok/hét), Isztambul és Barcelona (7 járatok/hét), Varsó és Budapest (6 járatok/hét).

Ryanair járatok Kolozsvárról

Így a járatok indulásával Ryanair a 3 új útvonalon Milánó Bergamo járatai összesen heti 13 járatsűrűséggel nőttek a 2023-as téli szezonhoz képest (+6 Wizz Air és +7 Ryanair), a Paris Beauvais járatai 7 további heti járattal (+3 Wizz) Air és +4 Ryanair) és Brüsszel Charleroiba (+ 1 Wizz Air és +4 Ryanair) heti 5 további járattal.

Szintén a nyári szezonban a Ryanair kiegészíti a kolozsvári nemzetközi repülőtér legnépszerűbb útvonalának járatait, ill. London (Stansted), heti 3-4 gyakorisággal, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap. Ryanair járatok ide Dublin heti 2 járatsűrűséggel, minden hétfőn és pénteken üzemben tartanak, ezen desztináció alternatívájaként a társaság HiSky heti 2-ről 3-ra növeli a járatsűrűséget, és minden szerdán, pénteken és vasárnap járatokat üzemeltet Dublinba.

Wizz Air járatok Kolozsvárról

A légitársaság üzemeltetője Wizz Air a 2023-as nyári szezonban további 6 járattal bővül a kolozsvári repülőtér útvonalhálózatában már meglévő 34 útvonalon kívül. A Wizz Air légitársaság abszolút elsője az új útvonal Antalya (Törökország), amelyet től üzemeltetnek 18 május 2023, heti 2 járattal, csütörtökön és vasárnap.

Málta (Málta) ma, 3. április 2023-án folytatódott, heti 2, sőt 3 járattal hétfőn, csütörtökön és pénteken. Emellett a Wizz Air a rendkívül népszerű üdülési célpontokra is folytatja járatait Görögország - Korfu, 12. június 2023-től (hétfőn és pénteken), Kréta Chania 13. június 2023-tól (kedd és szombat) és Zakynthos 15. június 2023-től (csütörtökön és vasárnap) és Spanyolországban – Palma de Mallorca június 14-től (szerdán és vasárnap).

Lufthansa járatok Kolozsvárról

A legnagyobb európai csomópontokon, a légitársaságon keresztül közlekedő utakra Lufthansa folytatja a repülési műveleteket München heti 14 járatsűrűséggel, a nyári szezonban pedig megduplázza a járatok számát Frankfurt Main (Németország), heti 6-12 járat.

A Turkish Airlines járatai Kolozsvárról

A légitársaság is A Turkish Airlines 3 gyakorisággal növeli az Isztambulba (Törökország) elérhető járatok számát, így napi járatok indulnak erre a célállomásra a kolozsvári repülőtérről.

Lot Polish Airlines járatok Kolozsvárról

lengyel légitársaság üzemeltetője Sok lengyel légitársaság heti 2 gyakorisággal növelte a rendszeres járatok számát Varsó (Lengyelország), így a 6-as nyári szezonban heti 2023 járatot üzemeltet a kolozsvári nemzetközi repülőtérről.

Kolozsvár – Bukarest járatok a 2023-as nyári szezonban

A légitársaság Tarom utazási lehetőséget kínál Bucureşti a 25-as nyári szezonban heti 2023 járatsűrűséggel üzemeltetett járatokon és a légitársaságon keresztül HiSky alternatívát kínál a Románia fővárosába tartó járatokhoz is, Bukarest, heti 10-11 járattal a kolozsvári reptérről. Jelentős növekedést könyvelhetett el a tel-avivi desztináció is, amelyhez a 2023-as nyári szezonban a HiSky cég heti 1-ről 2-re duplázza a járatsűrűséget.

Charter járatok a 2023-as nyári szezonban

A charter járatok tekintetében a Hurghada (Egyiptom) desztináció a teljes téli szezonban üzemelt és a 2023-as nyári szezonban is folytatódik, amikor további charter járatok indulnak napfényes és egyedi üdülési célpontokra órától. Egyiptom (Hurghada, Sharm El-Sheikh), Görögország (Kréta-Chania, Kréta-Heraklion, Rodosz, Zakynthos), Törökország (Antalya, Bodrum), Spanyolország (Palma de Mallorca) és Tunézia (Kolostor).

Óvatos! Repülőjegyek és üzemi menetrendek elérhetők a légitársaságok weboldalain és a partnerügynökségeken!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.