A Boeing 737 MAX típusú repülőgépek 2019 decemberében indulnak újra

0 696

Az FAA egyik tisztviselője szerint a Boeing 737 MAX repülőgépek 2019 decemberéig ismét repülnek. Pontos dátum nincs, de a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal tisztviselői nagyon optimisták.

Ali Bahrami, az FAA légiközlekedés-biztonsági tisztviselője elmondta, hogy az FAA erős nyomás alatt állt a 737 MAX-on. De ami a repülésbiztonságot illeti, mindent a lehető legjobban kell megtenni.

Elmondása szerint időbe telik a 737 MAX típusú repülőgép újratanúsítása, amelyen átestek a tervezési változtatások és a szoftverfrissítések. Plusz tesztrepülések és pilótaképzés. Mindehhez idő kell.

A Boeing 737 MAX az év végén ismét repülni fog.

A Boeing illetékesei, valamint az ügyben közvetlenül érintett hatóságok abban reménykednek, hogy az év végére sikerül újra a levegőbe vinni a 737 MAX-ot. Eközben a Boeing 42 737 MAX repülőgépre csökkentette havi gyártását. A Boeing kezdetben havi 52 MAX-ot gyártott, és azt remélte, hogy ez 57-re nő.

Miközben mindenki reménykedik, a 737 MAX légitársaság veszteséget halmoz fel. Több ezer járatot töröltek és törölni fognak. Egyes elemzők szerint a veszteség 1.4 milliárd dollár lenne.

Az American Airlines szeptember 737-ig 3 MAX járatot törölt. Míg más légitársaságok augusztus végéig törölték a járatokat. Ha a fenti információk igazak, akkor a járatok menetrendjében mindenképpen látunk majd frissítést.

Emlékeztetünk arra, hogy a 737 MAX repülőgépeket 2 repülőgép-baleset után rögzítették a földön, amelyekben e család gépei érintettek. A két baleset következtében 2-an vesztették életüket.

A Boeing 737 MAX 8 Ethiopian Airlines (ET-AVJ) nem sokkal felszállás után lezuhant. A gép ET302-es járatot üzemeltetett, Adis Abeba - Nairobi útvonalon.

Az első Boeing 737 MAX azonban 2018 őszén lezuhant. A tengerbe zuhant egy Boeing 737 MAX 8 Lion Air, röviddel felszállás után. Járat JT610.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.