7.4 áprilisa és októbere között a Wizz Air járatok 2022%-át törölték

0 316

Az Eurocontrol által szolgáltatott adatok szerint a Wizz Air menetrend szerinti járatainak körülbelül 7.4%-a nem repült április és október között, csak a pilótasztrájkok által sújtott SAS törlései után. Ezek többségét létszámhiány és egyéb légitársasági problémák miatt törölték, és az érintett utasok jogosultak lehetnek a részvételre 600 euróig terjedő kártérítés.

Az Eurocontrol
Az Eurocontrol

Százalékosan nem tűnik soknak, de érdemes megjegyezni, hogy a Wizz Airnek több mint 850 napi járata van, ami azt jelenti, hogy naponta több tucat európai szintű járat érintett. A Wizz Air rekordszámú járata 5. szeptember 2022-e volt, 859 járattal. Ugyanakkor június és augusztus között a Wizz Air 12.9 millió utast szállított.

"A Wizz Air erős eredményeket ért el a pénzügyi év második negyedévében a működési szempontból nehéz első negyedév után” – mondta Váradi József ügyvezető igazgató 2. november 2022-án.  

"Üzemeltetési teljesítményünk normalizálódott, és mostanra visszatértünk a korábbi járattörlések és -kimaradások szintjéhez– tette hozzá Varadi.  

A Wizz Airnek sikerült visszatérnie a működési szintre 2019-hez képest, még a pénzügyi év második felében is növekedett. 2022-ben a Wizz Air nagyobb hangsúlyt fektet Kelet-Európára, különösen Romániára, és 35%-kal több kapacitásnövekedést vár pénzügyi évének második felében.

Terjeszkedési stratégiájának részeként a Wizz Air a közelmúltban bejelentette az Öböl-térségre vonatkozó terveit, beleértve egy sor új járat indítását Szaúd-Arábiába és onnan.  

A flottával kapcsolatban a Wizz Air 14 darab A321neo repülőgép átvételére számít, míg a lízingszerződések megkötése után kilenc A320ceo repülőgép elhagyja a flottát. Az évtized végére a Wizz Air 500 repülőgépből álló flottát szeretne, jelenleg csak 172 repülőgépet.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.