Berlini repülőtéri sztrájk (10. március 14-2017.)

A berlini, tegeli és schönefeldi repülőterekről induló járatokat érinti a földi személyzet sztrájkja!

0 1.657

Frissítés 12. március 2017.: Berlinben a földi személyzet folytatja sztrájkját a két repülőtéren - a tegeli és a schönefeldi repülőtéren. A legtöbb járat érintett, néhányat töröltek. A sztrájk 2. március 13-án és 14-én is folytatódik.

Frissítés 10. március 2017.: A sztrájk miatt több mint 650 járatot töröltek Berlin két repülőteréről. Az AirBerlin, a Lufthansa, a Ryanair és az easyJet összes járata érintett.

10. március 2017-én sztrájkba lépnek a németországi Verdi szakszervezet tagjai. A berlini repülőterek légiforgalmát érintik. Azok az utasok, akiknek menetrend szerinti járatai vannak Tegel és Schönefeld repülőtereiről, több órás késést vagy járattörlést tapasztalhatnak.

Sztrájk a berlini repülőtereken

A berlini repülőtér illetékesei azt tanácsolják az utasoknak, hogy előzetesen érdeklődjenek a járatok állapotáról. A sztrájk a tervek szerint március 10-én, helyi idő szerint hajnali 4 órakor kezdődik, és március 11-én, 5 óráig tart.

A Verdi szakszervezet szerint az egynapos sztrájk elkerülhetetlen volt. A munkaadók nem voltak hajlandók eleget tenni a szakszervezet követeléseinek, és nem kívántak azok alapján tárgyalni.

A több mint 2000 alkalmazottat foglalkoztató földi személyzet jobb munkakörülményeket és méltányos jutalmat szeretne. 98.6%-uk egyetértett a holnapi sztrájkkal.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.