A RYANAIR nyereséges volt 1 első félévében

2 659

Vonzó ajánlatokat látunk minden nap tól Ryanair. Az idei év során nem ritkán verhetetlen árakat hirdettünk, melyek től indultak 2 EURO / szegmens. És minden alkalommal azt látjuk, hogy az olvasók aggódnak a Ryanair helyzete miatt, és hogy hogyan lehetséges ilyen alacsony árakat felszámítani.

RYANAIR a profit érdekében

Az aggodalmak ellenére a Ryanair nyereséges légitársaság, ezt mutatja be a sajtóközösség. Az idei év első felében a Ryanair nettó nyereséget jelentett be 1.17 milliárd euró. Ezzel párhuzamosan Európa legnagyobb fapados szolgáltatója 2%-kal, akár 95%-ra növelte a repülőgépek terhelését, az első félévben pedig 1%-kal, 12 millióra nőtt a szállított utasok száma. Az átlagár 65%-kal 10 EURO-ra csökkent. A 50. első félévre közölt adatok 1 azonos időszakához vonatkoznak.

1 első felében a Ryanair 2016 bázissal és 6 új útvonallal bővítette működési hálózatát, flottája pedig 73 21-737 repülőgéppel bővült.

A Ryanair 10%-kal alacsonyabb működési költségeire is büszke. Az üzemanyagköltségek 5%-os csökkenéséről számolt be. Amikor sokan panaszkodnak a magas működési költségekre, a Ryanair ennek az ellenkezőjéről számol be. Valóság vagy marketing?

A jövő terve pedig ambiciózus. A Ryanair a főbb repülőterekre is szeretne terjeszkedni, nem csak a másodlagosokra. Erődemonstráció ebben a témában, A Ryanair Frankfurt am Main-i bázisának (FRA) bejelentése. A 2016-os évnek pedig még nincs vége, új bázisokat és útvonalakat avatnak, illetve a meglévő útvonalakon járatsűrűséget emelnek.

2017 pedig nagyon vonzó esküvő a bemutatott új útvonalakat tekintve. A Ryanairnek pedig minden bizonnyal van néhány fontos ásza. Információink szerint 2017-ben 52 új gép érkezik a Ryanair flottájába, heti egy géppel. Még több repülő, több járat!

Romániában pedig egyre jobban kezd terjeszkedni a Ryanair. Innen indította el a bázisokat Temesvár şi Bucureşti, a minap pedig felavatta a Craiova - Valencia útvonalat. A 2017-es nyári szezontól a Ryanair a nagyváradi járatokat is megnyitja: Nagyvárad – Milánó şi Nagyvárad – Barcelona. És a pletykák szerint a Ryanair meglepetésekkel készül a jövőre nézve. Agresszív terjeszkedésre kell számítanunk a román piacon?

2 megjegyzés
  1. Nicky azt mondja,

    Érdekesek a számok: utasonként 18 euró nettó nyereség…

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      2-3-szor megnéztem… Egyértelmű, hogy valahol jön valami támogatásra.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.