2020 júniusában újraindulnak a járatok a brüsszeli South Charleroi repülőtéren

2 2.483

A COVID-19 világjárvány miatt ideiglenesen bezárták a brüsszeli dél-charleroi repülőteret. 24. március 2020-től a légi utasforgalom szünetel, és a repülőtér soha nem látott helyzettel néz szembe.

Abban a reményben, hogy egy napon újra megnyitja kapuit, és folytatja tevékenységét, a brüsszeli dél-charleroi repülőtér új társadalmi távolsági intézkedéseket hajt végre.

A belga szövetségi kormány ajánlásainak megfelelően, összhangban a nemzetközi helyzet alakulásával és a légitársaságoktól kapott információk figyelembevételével, a brüsszeli dél-charleroi repülőtér üzleti tevékenységének újraindítását 2020 június elejére tervezik.

Újraindul a járatok a brüsszeli dél-charleroi repülőtéren

Április 30-án a belga külügyminisztérium megtiltja a nem létfontosságú külföldi utazásokat. Ezt a tilalmat a Nemzetbiztonsági Tanács később értékeli.

A brüsszeli dél-charleroi repülőtér is folyamatos kapcsolatban áll a légitársaságokkal az újraindítási terv elkészítése érdekében.

A fenti tényezőkre tekintettel és a jelenlegi helyzet összetettségére tekintettel a repülőtér várakozásai szerint 2020 június elejétől részben újraindul kereskedelmi tevékenysége.

A Brüsszel déli Charleroi utasok és légitársaságok számára történő újranyitásának végső dátumát később kell megerősíteni, a COVID-19 világjárvány alakulásától függően. Az újraindítás részleges és fokozatos lesz, figyelembe véve a brüsszeli déli charleroi repülőtér által kiszolgált országok határainak megnyitását, valamint azok feltételeit és belépési korlátozásait.

Következésképpen a Romániából Brüsszel-South Charleroi-ba közlekedő járatok 1. június 2020-je után újraindulhatnak. Megemlítjük, hogy ezeket a járatokat a Wizz Air és a RYANAIR üzemelteti. A TAROM és a Blue Air Romániából a fő brüsszeli Zaventem repülőtérre repül.

A brüsszeli dél-charleroi repülőtérről csak egészségügyi, kormányzati és karbantartó járatok indulnak a szokásos üzletmenet hivatalos kezdési időpontjáig.

A jelenlegi válság súlyosan érinti a légiközlekedési ágazatot. Egyetlen játékost sem kíméltek, és a légitársaságoknak szerte a világon flottájuk egy részét vagy egészét a parton kellett tartaniuk. És nyilvánvalóan a légiközlekedési válság a repülőtereket is érinti. Mindannyian várjuk a járatok újraindulását!

2 megjegyzés
  1. Andreea azt mondja,

    Mikor teszik meg a hivatalos bejelentést? Mikor fogjuk biztosan tudni, hogy a reptér bezár-e vagy sem?

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      A brüsszeli Charleroi repülőtér le van zárva a rendszeres utasforgalom elől. Elméletileg azt remélik, hogy június 1-jén újranyitják a repülőteret. A gyakorlatban meglátjuk, hogyan alakul a COVID-19 világjárvány.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.