HIVATALOS: 21. november 2020-től érvényes Románia sárga listája a magas járványügyi kockázatnak kitett országokról

37 81.387

Frissítés 4. december 2020: HIVATALOS: Románia sárga listája a magas járványügyi kockázatnak kitett országokról, 5. december 2020-től érvényes. A lista ma, december 4-én jelent meg!

A Sürgősségi Helyzetek Országos Bizottsága mai ülésén, 20. november 2020-án elfogadta az 55. számú határozatot. Ezzel a határozattal aktualizálták azon járványügyi kockázatú országok és területek listáját, amelyekre vonatkozóan a Romániába érkező személyekre karantén intézkedést vezettek be.

A sárga listán számos európai ország szerepel, például Andorra, Csehország, Luxemburg, Franciaország, Szlovénia, Svájc, Montenegró, Grúzia, Horvátország, Lengyelország, Észak-Macedónia, Portugália, Bulgária és még sok más. Lekerültek a sárga listáról Belgia, Spanyolország, Szlovákia, Hollandia. Visszakerültek a listára Szerbia şi Amerikai egyesült államok.

Ehhez az információhoz csatolva van a CNSU 55-ös határozata, valamint azon járványügyi kockázattal járó országok/területek/területek listája, amelyekre vonatkozóan az onnan Romániába érkező személyekre karantén intézkedést vezettek be.

List-States-Epidemiological-high-risk_20.11.2020

határozat-CNSU-no.-55-din-20.11.2020

A listát az oldalon is közzétesszük cnscbt.ro!

37 megjegyzés
  1. ANCA azt mondja,

    hol van ráírva, hogy november 21-től érvényes?

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Ez a határozat a kihirdetését követő napon lép hatályba. Megszavazták és november 20-án tették közzé, hatállyal november 21-én.

  2. ANCA azt mondja,

    hol van ez megemlítve? milyen törvényben? Ön ma bejelentkezett a hivatalos monitoron, és látta, hogy megjelent. E határozat 3. cikke megemlíti: „3. cikk – Erről a határozatról a nemzeti rendszer valamennyi összetevőjét tájékoztatják.
    Rendelet és törvény alapján történő végrehajtásra
    vezetőik adminisztratív irányítása." A többi korábbi határozat, igen, meghatározta, hogy melyik pillanattól lép hatályba! Csak a 3. cikkelyt említi. Ha dokumentálnád a törvénnyel, amelyben ezt fenntartják, mire válaszoltál, az segítene nekem! Egyébként ez csak a te feltételezésed.Amíg nincs benne a hatálybalépés dátuma, addig a dátum a határozat meghozatalának napja, azaz november 20.

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Igen, ez benne van a készenléti állapot kerettörvényében. Keresd és megtalálod. Sőt, a H55-öt 20:00 körül fogadták el, és valahol éjfél felé tették közzé a hivatalos weboldalon. Kétlem, hogy november 20-án érvényes lesz :)).

  3. ANCA azt mondja,

    jó estét. Olvasom, nincs megemlítve. Elolvastam az egész törvényt. ha azon kapod magad, hogy írsz, kérlek válaszolj erre az üzenetre. ÉS ismerem a jogszabályi keretet. A határozat nem a közzététel időpontjára, hanem a közzététel napjára lép hatályba.
    határozat hatálybalépését nem említik! Romániában mindent fülre alkalmaznak. És a DSP ma reggel sem tudott erről a döntésről. Még a határrendészet sem! Talán a szárazon mi is felébredünk, és jól és felelősségteljesen működnek a dolgok, nem füllel!

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      A DSP feladata, hogy elvégezze a dolgát, nem a miénk. Mi tesszük a dolgunkat. Nézd, a CNSCBT megemlíti, hogy az intézkedések november 21-én, 21:00-kor lépnek hatályba, 24 órával a jóváhagyás után.

  4. Amador rivas azt mondja,

    Ha Svédországban élek, és a dániai repülőtér, a koppenhágai repülőtér elérhető közelségben van, és Romániába akarok jönni, akkor is elzárnak, ha megemlítem, hogy az ország, ahonnan származom, Svédország, és felmutatom a vonatjegyet. hogy közvetlenül a repülőtéren hagytam? Nem találom az információt

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Kiszámítása az indulási repülőtér szerint történik.

  5. Dumi azt mondja,

    Ha Angliából Romániába jövök, karanténba kerülök?

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Amíg az Egyesült Királyság már nem szerepel a sárga listán, a Romániába utazóknak már nem kell karantént tartaniuk.

  6. StefanL azt mondja,

    Jó estét.
    Ha Litvániát elhagyva érkezem Romániába, 14 napig karanténban kell maradnom? Megemlítem, hogy a járat hollandiai átszállással történik.

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Igen, magánzárkában van. Az indulási repülőtér mérföldkőnek számít.

  7. Elena M. azt mondja,

    Karantén/elszigetelés csak az adott országból érkező személyre vagy az egész családra, akivel együtt él?
    Azt tervezem, hogy december végén Franciaországba megyek, és januárban térek vissza

    köszönöm

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Az egész családot, ha nem tudod elszigetelni/karanténba helyezni magad.

  8. Fogadjon Vasile azt mondja,

    16.12.2020-án Hollandiába szeretnék menni személyes autóval. Még szükségem van néhány vámnyilatkozatra vagy dokumentumra.
    Tudja, hogy van-e korlátozás azokban az országokban, amelyeken áthalad (Magyarország, Ausztria, Németország)?
    Köszönöm szépen.

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Nyilvánvaló! Minden egyes ország követelményeit be kell tartania, amelyen áthalad, és tiszteletben kell tartania a tranzit feltételeit. Egyesek kérni fogják a szállás címét, mások azt kérhetik, hogy igazolja, hogy szállodában fog megszállni… Vannak országok, amelyek kérik az utazás célját és igazolását…

  9. Fogadjon Vasile azt mondja,

    16.12.2020-án Hollandiába szeretnék menni személyes autóval. Még szükségem van néhány vámnyilatkozatra vagy dokumentumra.
    Tudja, hogy van-e korlátozás azokban az országokban, amelyeken áthalad (Magyarország, Ausztria, Németország)?
    Köszönöm szépen.

  10. Monica azt mondja,

    Dániából jövök, karanténba kerülök? Vagy lekerült a listáról.

  11. Mihai Rusu azt mondja,

    A lista nem frissül hetente?

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      A lista frissül, ha lesz kedvük és idejük. Az elmúlt 3 hónapban nem tartották be a frissítés határidejét vagy dátumát. Továbbra is várjuk az új listát…

  12. hajsütés azt mondja,

    Sziasztok, Érdeklődni szeretnék, hogy Németországban élek és a legközelebbi reptér közvetlen járattal Kolozsvárra Svájcban van, Bâle-ban el vagyok szigetelve? Még akkor is, ha Németország nem szerepel a sárga zóna országok listáján. Kösz !

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Ha elhagyta a németországi repülőteret, és Svájcban szállt le, ne menjen el az elszigeteltségbe. De az Ön esetében, ha egy svájci repülőtérről indul, igen, az elszigeteltséget figyelembe veszik.

  13. Suzana Reves azt mondja,

    Szia! Negatív teszttel szeretnék Romániába menni, csak 72 órát maradok, így elméletileg nem kerülök karanténba. A kérdés az: hol kezdődik a 72 órás időszak? Pontosan attól az időponttól kezdve, amikor beléptem az országba? Vagy csak az a nap számít?

    Köszönöm,
    Suzana

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      A 72 órával kapcsolatos részletekért forduljon a DSP-hez. Általában az országba való belépéskor figyelembe kell venni.

  14. Adrian azt mondja,

    Mi a lista frissítésének határideje?

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Elméletileg minden héten. De nem ez az első eset, hogy a hatóságok nem frissítik a sárga listát

  15. hajsütés azt mondja,


    Érdeklődni szeretnék, hogy van-e frissítés a sárga zónában lévő országok listájához, holnap lenne a 14. nap, és elvileg azt szeretném tudni, hogy Franciaország lekerülhet-e a listáról, tekintettel az országok számának csökkenésére. fertőzések. Kösz !

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Reméljük, hogy frissítésre kerül. Már 2 hét telt el az utolsó frissítés óta

  16. György azt mondja,

    - Ha Dániából érkezik negatív teszttel az elmúlt 72 órában, elkerülhető a karantén időszak?

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      A COVID-teszt csak rövidebb, 72 órás romániai tartózkodásra érvényes, ha Ön a sárga zónába tartozó országból érkezik.

      Ha hosszabb tartózkodásra van szükség, a teszt nem releváns a Romániába való beutazáskor. Ha elszigeteltségbe kerülsz!

  17. Alexandra azt mondja,

    Ha Németország holnap zárlat alá kerül, és egy személy éjszaka indul Romániába, akkor a lista jelenleg nem frissül, akkor karanténba kell helyezni?
    köszönöm

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Nos, miért frissítenénk a listát, ha a német zárlat a meglévőkön kívül nem ír elő utazási korlátozásokat? A németországi zárlat belső korlátozásokra utal. Ugyanez vonatkozik Hollandiára, Spanyolországra, Olaszországra.

    2. Sorin Rusi azt mondja,

      A sárga listához kapcsolódóan megvan a december 10-i frissítés https://airlinestravel.ro/oficial-lista-galbena-a-romaniei-cu-tarile-considerate-cu-risc-epidemiologic-ridicat-valabila-din-10-decembrie-2020.html – Németország nem szerepel a listán.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.