A Wizz Air új poggyászszabályzata, amely 1. november 2018-jén lép hatályba

4 2.140

A Wizz Air emlékeztet minden 1. november 2018. után utazó utast, hogy új poggyászszabályzata néhány napon belül életbe lép. A Wizz illetékesei szerint ez egy átlátható politika, amely megkönnyíti az utasok gyorsabb beszállását, és segít csökkenteni a kézipoggyász okozta késéseket.

Ebben teljes mértékben egyetértünk a Wizz Air illetékeseivel. Egyértelmű, hogy milyen poggyászt vihetsz fel a repülőre, milyen árak vannak más típusú poggyászoknak (tartós) mérettől és súlytól függően. És igaz, hogy a beszállás sokkal gyorsabb lesz.

A Wizz Air új poggyászszabályzata

Ezen túlmenően megértjük a valódi problémát, amellyel minden fapadosnak szembe kell néznie: a normál méretű kézipoggyász korlátozott számú ülésével. Egy Airbus A320/Boeing 737 típusú repülőgép 180-190 ülőhellyel és körülbelül 80 ülőhellyel rendelkezik a kézipoggyász számára.

Eddig elkerülhetetlenül voltak konfliktusok a beszálláskor a gépre vitt poggyászok és azok miatt, akiknek el kellett érniük a gép rakterét. Ezek voltak a „diszkrimináció” problémái, amelyek a beszállókapunál is konfliktusokat generáltak.

új wizz légi poggyász feltételek

politica bagajelor wizz air

De ez nem ügyfélközpontú politika. Egy utas szeretné, ha minden poggyásza szabad lenne, és több tíz kilogrammot vihetne magával :), de ez nem lehetséges. Így bevezették ezt a kézipoggyászra és feladott poggyászra vonatkozó szabályzatot. Így az utasok megtanultak kevésből gazdálkodni, könnyeden utazni a városi szünetekben, a valós igényekhez igazítani a poggyászukat, és annyit fizetni, amennyit kell.

A Wizz arra is ösztönzi az utasokat, hogy hatékonyan pakolják be csomagjaikat, és vásárolják meg a WIZZ Priority szolgáltatást, amely ingyenes kézipoggyászt (40x30x20 cm) és a fedélzetre szállítható babakocsit (55x40x23 cm), elsőbbségi bejelentkezést és elsőbbségi beszállást foglal magában, mindössze 5 eurótól. .

De ez még mindig probléma. Mi történik, ha 100-120 utas választja a Wizz Priority szolgáltatást, és megjelenik a csomagjaival?

4 megjegyzés
  1. Gabi L azt mondja,

    Azt lehet mondani, hogy "te tartod a medvét"! Ezen kívül nem hiszem, hogy a repülőjáratok késése összefügg a kézipoggyász problémájával, néha releváns lehet… de legtöbbször nem valós a kifogásod. Nagyon egyszerű, hogy miért jelent meg ez az új poggyászszabályzat… magasabb (összesen) jegyár az ügyfél számára.

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Nem érdekel a medve. Most már legalább világos :). Néhányszor megszenvedtük, mert nem akartuk a poggyászunkat a raktérben hagyni, mert különféle tárgyak voltak benne, és nem volt időnk a csomagtartónál maradni a célállomáson... Egyébként kellemetlen.

      Most már legalább tudja, hogyan tegye egyértelművé a számításait. Adjon hozzá prioritást, vagy lépjen egy másik céghez, amely több szolgáltatást kínál ugyanazon az áron. Lapos és versenyképes 🙂

  2. Cristi azt mondja,

    Szia, 1. november 2018. előtt vettem a repülőjegyet, és az iroda azt mondta, hogy használhatom a régi poggyászt…. Soha nem mértem, ha 55x30x20 volt, tegnap pedig 60x30x20….

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.