Az olaszországi beutazás új feltételei, 6. április 2021-ig érvényesek

3 14.165

VÉSZ: IGEN - amíg a 30. április 2021.

30. március 2021-án az olasz egészségügyi minisztérium rendeletet adott ki, amely 31. március 6. és 2021. április 20. között lesz érvényben. Eszerint azok a személyek, akik Románia területén jártak vagy átutaztak azon a területen (a listán szereplő többi állammal együtt Románia is szerepel). a Minisztertanács elnökének rendelete 14. mellékletének C. pontjában szereplő) Olaszországba érkezés előtti utolsó XNUMX napon belül a következő kötelezettségekkel kell rendelkeznie:

  • az olasz területre való belépéskor a SARS-CoV-2 vírusfertőzés kimutatására szolgáló molekuláris teszt (PCR típusú) vagy antigénbefogás negatív eredményét mutatják be, amelyet maximum 48 órával az olasz területre való belépés előtt (Mivel az olasz hatóságok nem határozták meg a SARS-CoV-2 vírusfertőzés vizsgálati eredményét igazoló tanúsítvány formátumát/mintáját, az MFA azt javasolja, hogy a dokumentumot olasz vagy angol nyelven írják meg);
  • alávetni magát az egészségügyi felügyeleti intézkedésnek, és a közlést követően 5 napig az önelszigetelést elvégezni saját belépés az ország területére az illetékes helyi egészségügyi hatóság Prevenciós Osztályához;
  • 5 napos önizoláció után, lenni ismét átessen egy puffer molekuláris vagy antigén teszten a SARS-CoV-2 vírusfertőzés kimutatására.

Az Olasz Köztársaság területére való belépéskor a 2 év alatti gyermekek mentesülnek az igazolás bemutatásának kötelezettsége alól. annak megerősítése, hogy a SARS-CoV-2 vírusfertőzésre negatív eredménnyel puffer típusú molekuláris diagnosztikai vagy antigénbefogási tesztet végeztek.

 ÓVATOS! TMinden Olaszországban élő és Romániába utazni kívánó személynek legalább 2 órával a beszállás előtt RT PCR molekuláris tesztet kell végeznie a SARS-CoV-72 vírusfertőzés kimutatására.

3 megjegyzés
  1. Irina Butoi azt mondja,

    Nem ertem! Mérték hozzáadva a teszthez? Van 14 napos karantén? Vagy hogyan?

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Nos, olvass figyelmesen. Van néhány adat

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.