Az ECDC frissítette az epidemiológiai indexet (3. június 2021.): Hollandia, Svédország, Lettország szerepelhet a sárga listán; Horvátország, Ciprus, Törökország, Svájc zöldülhetne

2 4.478

Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) heti 14 napra számított indexet közöl. Például ma 3. június 2021-án megjelent a lista a 17. május 30. és május 2021. közötti időszakra jelentett epidemiológiai indexszel..

Május 14-től a Rendkívüli Helyzetek Országos Bizottsága megváltoztatta az államok besorolását. A 14 napos összesített előfordulási arányt figyelembe veszik, így 3 kategóriát kapunk: zöld, sárga és piros. Nevezzük Románia közlekedési lámpás listájának is. Az előfordulási arányt az ECDC által jelentett epidemiológiai index alapján is számítják.

Ebben az összefüggésben, ha a román hatóságok frissítik a közlekedési lámpák listáját, nagyon fontos változásokat fogunk elérni. A sárgalistára Hollandia, Svédország, Lettország, a zöld listára Horvátország, Ciprus, Törökország, Svájc kerülhet. Franciaország a nem megfelelő bejelentések miatt valószínűleg a vörös listán marad. India és az Egyesült Királyság továbbra is szerepel a vörös listán a koronavírus új törzsei miatt.

Az ECDC frissítette az epidemiológiai indexet, és kiszámítottuk az előfordulási arányt

ECDC jelentése június 3-án, csütörtökön, a 17.05-30.05.2021-ig terjedő időszakra. ÓVATOS!!! Ezek nem a román hatóságok által összeállított hivatalos listák. Várjuk, hogy a CNSU hivatalosan frissítse a listákat az új kritériumok szerint.

A járványügyi kockázattal sújtott országok/területek besorolása a 14 napos összesített előfordulási arány szerint 3 kategóriában történik, az alábbiak szerint:

  1. Zöld zóna - ahol az elmúlt 14 napban az új megbetegedések halmozott előfordulási aránya 1.000 lakosra vetítve 1,5 vagy annál kisebb;
  2. Sárga zóna - ahol az elmúlt 14 napban új megbetegedések halmozott előfordulási aránya 1.000 lakosra vetítve 1,5 és 3 között van 1.000 lakosra vetítve;
  3. Vörös zóna - ahol az elmúlt 14 napban új megbetegedések halmozott előfordulási aránya 1.000 lakosra vonatkoztatva 3 lakosonként 1000 vagy annál nagyobb.
  • A sárga vagy zöld zónából a vörös zónába, valamint a zöld zónából a sárga zónába történő besorolás a járványügyi kockázatú országok/területek jegyzékének jóváhagyásától számított 24 órán belül lép hatályba. a Rendkívüli Helyzetek Országos Bizottságának határozata.
  • A vörös zónából a zöld vagy sárga zónába, valamint a sárga zónából a zöld zónába történő besorolás a járványügyi kockázatú országok/területek listája Országos határozattal történő jóváhagyásának napján lép hatályba. Rendkívüli Helyzetek Bizottsága.
2 megjegyzés
  1. Diana azt mondja,

    Helló,
    Felháborítónak tűnik számomra, hogy már két hete a hibák miatt Franciaország a piros listán szerepel. Azt hiszem, szinte az egyetlen ország az EU-ban, amely a vörös zónában maradt, és nem azért, mert ott nem csökkent drámaian az esetek száma, hanem azért, mert még mindig vannak hibák a számításban vagy ahogy a jelentésekben mondják. Indokolatlan diszkriminációnak tűnik számomra, főleg, hogy Franciaország közel fél éve a karanténlistán van. Nem lehet kivételt tenni?

    1. Sorin Rusi azt mondja,

      Még nem tudjuk, hogy ezen a héten. Arra számítunk, hogy piros marad. De a CNSU más döntést is hozhat.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.