Bukarest – Málta az Air Maltával, 22. május 2014-től

1 788

A Máltai Köztársaság egy szigetország Dél-Európában, egy szigetcsoport a Földközi-tenger szívében, 93 km-re délre Szicíliától, Olaszországtól és 288 km-re északra Tunéziától. Málta szigetvilága Málta, Gozo, Comino és Cominitto (lakatlan) szigeteiből áll. Ezeket a stratégiai fekvésű szigeteket különböző hatalmak hódították meg és uralták az évszázadok során.

De facto fővárosa Valletta, legnagyobb városa pedig Birkirkara. A fő szigeten sok kisváros található, amelyek az Eurostat szerint 368.250 XNUMX lakossal (az ország lakosságának nagy része) egy kiterjesztett városi területet alkotnak. Az országnak két hivatalos nyelve van: a máltai (ezt nemzeti nyelvnek tekintik) és az angol.

Málta a románok által kedvelt nyaralóhelyek egyike. Nem Görögország, Törökország vagy Bulgária sikerének örvendnek, de egyre több turista választja a máltai tengerparti nyaralást.

Málta és Románia között idénig nem közlekedtek rendszeres közvetlen járatok, csak charterek. De A Wizz Air megtöri a jeget, és bejelentette, hogy június 12-én megnyitja a Bukarest-Málta útvonalat, heti 3 járatot fog üzemeltetni, kedden, csütörtökön, szombaton.

Levegő málta között a második légitársaság, amely rendszeres járatokat kíván üzemeltetni Bukarest és Málta, május 22-én heti járatot hirdet az alábbi menetrend szerint:

KM4526 MLA 12:50 - 16:00 OTP - Airbus A320 - csütörtök
KM4527 OTP 16:45 - 17:55 MLA - Airbus A320 - csütörtök

Az árak személyenként 250 eurótól kezdődnek, oda-vissza repülőjegyek és minden adó. A repülés egy szakaszon belül körülbelül 2 órát vesz igénybe.

Amint a szimulációnkból is látszik, a jegy ára egy 10 kg-os kézipoggyászt és egy 20 kg-os feladott poggyászt tartalmaz. A fedélzeti catering szolgáltatás szintén ingyenes. Az Air Malta teljes körű szolgáltatást nyújtó légitársaság.

Megemlítem, hogy a járatok október 23-ig közlekednek, az útvonal szezonálisnak számít.

(a kép forrása: Wikipedia)

1 megjegyzés
  1. Vladimir azt mondja,

    Kétszer repültem oda-vissza Bukarestből Vallettába. A járatok kifogástalanok voltak, a személyzet kedves és kellemes, a gépek jól karbantartottak, nagyon tiszta, bőr ülések. A Luqa repülőtér nem nagy, de modern, tiszta és terasszal rendelkezik.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.