Bukarest – Dubaj a Wizz Airrel, 29. október 2013-től

6 798

A Wizz Air, az egyik legnagyobb Romániában működő fapados légitársaság bejelentette, hogy megnyitja dubaji útvonalát. A bejelentés több szempontból is meglepett bennünket. Tudtam, hogy ez a légitársaság új, versenyképtelen útvonalakra összpontosít, különösen Európában, keletről nyugatra tartó járatokkal. A Wizz Air ezúttal keletre szeretne repülni, a verseny és a vízumok miatt egy érzékeny célállomásra.

Azt hiszem, mindannyian hallottunk Dubairól. A luxus fővárosa, az Egyesült Arab Emírségek (EAE) egyik legnagyobb városa, az a terület, ahol a világ legnagyobb épületei között találkozunk, a legfurcsább és legfényűzőbb szállodák között, stb.

Két légitársaság már most is repül Bukarestből Dubaiba: a TAROM, Románia nemzeti légitársasága és a flyDubai, az Emirates fapados leányvállalata. A TAROM úgy alakította át a menetrendjét, hogy sokkal versenyképesebb legyen az útvonalon, és inkább nappal közlekedik. A terhelés jó, de nem túl jó.

A Wizz Air lenne a harmadik légitársaság, amely összekötné Románia fővárosát Dubajjal. Az útvonalat ma bejelentették, de még folynak a tárgyalások az útvonal jóváhagyásáról. Mike Powell, a Wizz Air pénzügyi igazgatója elmondta, hogy ez a megállapodás nem jelent majd problémát, és minden a tervek szerint halad.

A Wizz Air lesz az első európai diszkont légitársaság, amely Dubaiban működik, és az Al Maktoum nemzetközi repülőtér "Dubai World Central" első ügyfele. A Dubai World Central utasterminálja októberben nyílik meg, és várhatóan 2020 közepére válik a város fő repülőterévé, amikor is 5 kifutópályájával és évi 160 millió utasával a világ legnagyobb repülőtéri infrastruktúrája lesz. Dubaiba induló járatok már kaphatók, és már 319 RON-tól foglalhatók.

A Bukarest - Dubaj útvonalon a Wizz Air heti 3 járatsűrűséggel közlekedik: kedden, csütörtökön, szombaton. A repüléseket Airbus A320-as repülőgépekkel díjazzák. 14:30-kor száll fel Bukarestből és 21:20-kor érkezik Dubaiba. A visszaút 21:55-kor indul Dubaiból, és másnap 1:05-kor landol az Otopeni repülőtéren.

bucharest_dubai_wizz_air

Kicsit nehéz megtalálni az árakat 319 lej/szegmenstől.

Szeretném megemlíteni, hogy az Al Maktoum International Airport "Dubai World Central" Dubaj új repülőtere, és az utasterminált októberben avatják fel. Caesar jobban tudja, milyenek a közlekedési eszközök. A románoknak vízumra van szükségük ahhoz, hogy Dubaiba utazhassanak, és a Wizz Airnek még nincs válasza ebben a kérdésben. A Wizz Air egyidejűleg bejelentette, hogy járatokat indít Dubaiba, valamint Budapestről, Szófiából és Kijevből.

6 megjegyzés
  1. Sorin Rusi azt mondja,

    Igen, elég furcsa. De úgy gondolom, hogy kezdi megcélozni azokat a luxuscélpontokat, nyaralóhelyeket, ahol még több pénzt tudna keresni. De Dubaiban vannak még tisztázatlan problémák… Lássuk, mi lesz őszig.

    1. RA mester azt mondja,

      Mint mindannyian tudjuk, Dubai nem a bolgár tengerpart. Dubaiban van egy másik kategória a turistáknak, és nem éppen a repülőjegyek ára (ami egyébként nem volt túl magas), ezeknek a turistáknak ez volt a legnagyobb gondja! Nem tudom, láttad-e, hogyan térnek vissza a románok Dubaiból – általában sok csomaggal. Nagyon biztos vagyok benne, hogy ha ugyanazt a poggyászpolitikát alkalmazza ezen a dubaji útvonalon, akkor nem lesz túl sikeres. Dubaiba nem mehetsz, maradj 1 hetet, csak a kézitáskával, és főleg ne gyere vissza Dubajból ugyanazzal a kézitáskával.

  2. RA mester azt mondja,

    Wizz furcsa választása!

  3. Sorin Rusi azt mondja,

    Amellett mennek, hogy az alacsonyabb repülőárak a románok számára is elérhetőbbé teszik Dubajt, de sokan vannak, akik üzleti érdekből csak 2-3 napra mennek.

    Esetleg sikeres. Jövedelmező út lehet, mert feladott poggyászt vagy nagyobb kézipoggyászt vásárol. 10 EUR extra nem sok annak, aki Dubaiba megy.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.