Navy Day menetrend, 15. augusztus 2022.!

0 623

Nagyboldogasszony ünnepét, más néven Szent Mária / Nagy Szent Mária ünnepét minden év augusztus 15-én tartják. Ezzel egy időben, augusztus 15-én ünnepeljük a Román Haditengerészet / Román Haditengerészet Napját, amely alkalmából különböző rendezvényeket, műsorokat szerveznek a tengerparton, de az ország különböző kikötőiben és kikötővárosaiban is. Az alábbiakban a Navy Day 2022 menetrendje látható.

15. augusztus 1902-én, az Elisabeta cirkáló fedélzetén először ünnepelték meg a Román Haditengerészet Napját, amely idén 120 éves volt. A tengerészek ünnepe egyik évről a másikra úgy fejlődött, hogy a hagyományos tengerészeti elemeket a román haditengerészet különböző fejlődési szakaszaival ötvözték.

2022-ben a román haditengerészet számos rendezvényt szervez Konstancán, a demonstrációk központi pontján, valamint Mangalián, Brăilában, Tulceán, Galațiban, Bukarestben és Békáson.

La Konstanca, a Román Haditengerészet Napjának megünneplésének szentelt tevékenységi program a Haditengerészet Tömeg-Média Szerkesztősége által jegyzett fotókiállítással kezdődik, amely bemutatja a katonai tengerészek kiképzési tevékenységét és küldetését. Erre az Auchan hipermarketekben kerül sor – tájékoztat https://funkytravel.ro/.

hétfő, augusztus 15, a konstancai demonstrációk délelőtt 10 órakor kezdődnek, a zászló, a kabát és a Nagy Pavoaz ünnepélyes felvonásával a katonai hajókon, és a katonai kikötőben és a Tomis kikötőben tartanak. A katonai kikötőben az ünnepség az istentisztelettel kezdődik, majd a tisztviselők beszédei, valamint a nemzetközi kiképző menetről nemrégiben visszatért Mircea kiképzőhajó látogatása következik.

09:55-13:00 óra között a Flottaparancsnokság előtt a tengeren, a „Romanian Naval Forces 17” bemutató gyakorlatot élvezhetik a nézők.

A Flotta Parancsnokság előtt horgonyzó katonai hajók alakulata 11:00 és 12:00 óra között vonul Midiába és vissza, hogy üdvözölje a turistákat a parton. A felvonulás a turistahajók felvonulásával ér véget, 12 óra 45 perc körül, majd az Isten Neptunusz visszavonul, és tűzijáték lesz a konstancai városháza által.

Augusztus 15-i nap első részében, a repülős felvonulást követően 10:55 körül lép fel kíséretével a Neptun Isten, aki megkezdi a tengerész játékokat és vetélkedőket, amelyeken részt venni. Neptun isten jelenlétét és kíséretét a konstancai "Ovidius" Egyetem Bölcsészettudományi Kara biztosítja majd. 13:00-15:00 óra között játékokat és tengerészversenyeket rendeznek a Port Tomisban.

Augusztus 15-én a nap második részében 17:00 és 20:00 óra között a katonai matrózok jelennek meg a Tomis kikötőben, ezt követően minikoncertre várják a közönséget az Erők zenekarai. A Román Haditengerészet és az USA 101. légideszant hadosztálya az 57. "Mihail Kogălniceanu" légibázison állomásozik, amely a konstancai Kaszinó vízpartján, a "Pescarii" szoborcsoport területén lesz, 20 óra között: 00 és 20:30.

A Román Haditengerészet Napjának 120. évfordulója rendkívüli koncerttel, a „Madrigal – Marin Constantin” Nemzeti Kamarakórus előadásával és a tengerészek fáklyás elvonulásával, majd tűzijátékkal zárul. A fáklyás elvonulásra 20:30 és 22:00 óra között kerül sor, a Kaszinó - Regina Elisabeta körút - Genovese világítótorony - Flottaparancsnokság - Ovidiu tér útvonalon.

A tűzijátékról a konstancai városháza gondoskodik, és a Román Haditengerészet napja alkalmából szervezett rendezvények zárják.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.