Wizz Air, megállapodás a Pratt & Whitney-vel a PurePower hajtóműves turbóventilátoros motorokról

0 520

A Wizz Air Holdings Plc bejelenti, hogy a kiválasztási folyamatot követően megállapodást kötött a Pratt & Whitney-vel. Célja, hogy 110 Airbus A321neo repülőgépet szereljenek fel PurePower Geared Turbofan hajtóművekkel.

Az Airbus A321neo repülőgépek szállítása 2019-ben kezdődik. A megállapodás további 90 darab A321neo repülőgépre is kiterjed, amelyekre a Wizz Airnek kötelezettség nélküli vételi joga van. A megállapodás számos tartalék hajtóművet is tartalmaz.

practic-and-whitney-airbus-a321neo

Az ügylet értéke több mint 2,5 milliárd dollár listaáron. A Wizz Air által 321-ben aláírt A2015neo repülőgép vásárlási szerződés értelmében a költséget az Airbus SAS-nak fizetett ár tartalmazza.

A megállapodás részeként a Wizz Air hosszú távú hajtóműpark-kezelési programot kötött a Pratt & Whitney-vel.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „Részletes elemzési folyamatot követően arra a következtetésre jutottunk, hogy a Geared Turbofan motor kínálja a legjobb értéket, valamint a maximális üzemanyag-hatékonyságot és működési hatékonyságot. Ezek az értékek közvetlenül csökkentik vállalkozásunk működési költségeit. Bár már most is nagyon alacsony alapköltséggel rendelkezünk, célunk az, hogy hatékonyabban biztosítsuk ügyfeleinknek a legalacsonyabb árakat, ugyanakkor stabil eredményeket produkáljunk a részvényesek számára.”

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.