Cristi Pitulice: A perc és a pontszám a háború idején - 04.03.2022. / 09:00

0 588

A háború 8. napját éljük, és Ukrajna hősiesen ellenáll. Oroszország továbbra is bombázza a nagyvárosokat és stratégiai célpontokat Ukrajnában, miközben az ukrán katonák bátran védekeznek. Ez idő alatt a világot "bombázzák" több száz információval a frontról. Egyesek valóságosak, tragikusak és szomorúak, mások álhírek, amelyek pánikot, félelmet keltenek és elbizonytalanítják egyik vagy másik tábor hitelességét.

Cristi Pitulice krónika”perc és gól (távirat csatorna) ”a háború alatt, és mindezekre az információkra hívja fel a figyelmet, több forrásból keresve az érvényesítést. Valódi, megerősített információkat mutat be a rá jellemző stílusban. Ugyanakkor Cristi jelzi, hol éreztetik jelenlétüket a pletykák és az álhírek.

Mától kezdve Cristi Pitulice egyetértésével ezeket a krónikákat naponta kétszer, 09:00 és 21:00 órakor közöljük.

Perc és pontszám háború idején - 04.03.2022 / 09: 00

Elülső információ

🪖A zaporozsjei atomerőmű körül tegnap este lezajlott harcok (az oroszok az erőmű kerületét bombázták) utóhatásaként tűz ütött ki egy adminisztratív épületben, amelyet később eloltottak. A tűz nem érintette a nukleáris létesítményeket. A harcok ma reggel véget értek. A zaporozsjei atomerőmű a pillanat legaggasztóbb pontja ebben a háborúban.

🪖Mariupol városát még nem hódították meg az oroszok. A védők ma este a központi területen ellenálltak, de a kikötő, a vasútállomás és a város sok más része megsemmisült.

🪖Kijev sikeresen ellenállt. A főváros északnyugati és északkeleti részén folytatódnak a harcok. Csernyihiv városát erősen bombázták ma este az oroszok, a központi területet teljesen megsemmisítették.

🪖A már híressé vált 60 kilométeres oszlop az ukrán hadsereg támadásai miatt nagyon erősen halad előre.

🪖A tamani 2. gépesített gárdahadosztály több harckocsiját elfogták az ukránok Harkov közelében. 22 tank lenne. Az információt az oroszok nem erősítik meg.

🪖Harkov ma este is ellenállt, bár rakétákkal és repülőgépekkel bombázták. Egy közeli falu szinte teljesen elpusztult.

🪖Az AirBNB felfüggeszti tevékenységét Oroszországban és Fehéroroszországban.

🪖 Az Autodesk az ukrajnai katonai műveletek miatt felfüggeszti tevékenységét Oroszországban

🪖A Reddit blokkol minden linket, amelyet az orosz állami sajtónak küld.

🪖A Roszkomnadzor (Oroszország Szövetségi Kommunikációs Felügyeleti Szolgálata) blokkolja az orosz állampolgárok hozzáférését több nyugat-európai híroldalhoz és portálhoz, köztük a BBC-hez, a Medusához és a Radio Libertyhez. Ezzel egy időben több rádiót és televíziót is leállít Oroszországban. A Moscow Echo után Tomszkban is lekapcsolták a TB2 televíziót.

🪖Az Egyesült Államok mintegy 40, Kremlhez köthető oligarchával és emberrel szemben rendelt el korlátozásokat. Szankciókat is bevezettek az orosz légiipar ellen.

🪖A tegnapi fehéroroszországi tárgyalásokat követően az oroszok és az ukránok megegyeztek humanitárius folyosók létrehozásában.

🪖Az elmúlt 150.000 órában további 24 ezer menekült hagyta el Ukrajnát, így a menekültek száma megközelítette az 1.2 milliót.

🪖A vilniusi városháza átnevezte az orosz nagykövetség utcáját „Ukrajna hősei”-nek, és utasította a nagykövetség munkatársait, hogy ennek megfelelően változtassák meg dokumentumaikat.

🪖Argentína nagykövetségét Kijevből Bukarestbe helyezte át.

🪖Az Aeroflotot eltávolították a globális foglalási rendszerekből.

🪖A NATO becslései szerint az invázióhoz rendelt orosz fegyveres erők több mint 90%-a már Ukrajnában van.

🪖 A moszkvai tőzsde ma is zárva tart.

Információ Romániából

⁇ A nagyszebeni Astra Múzeum szállást, de munkát is kínál a menekülteknek.

🇷🇴 A CFR Călători vonatot is bevezetett a Kisinyov-Jászvásár útvonalon.

🇷🇴 A Iasi repülőtér ingyenes transzfert biztosít Siret vám nélkül azoknak az ukrán menekülteknek, akik repülőjeggyel rendelkeznek Jászvásárból.

⁇ A Román TV-t tegnap megbírságolta a CNA, mert szokás szerint nyomorult.

🇷🇴 Ma a CNSU ülést tart a mentők Ukrajnába küldésének jóváhagyására.

⁇ 45 éve az 1977-es földrengés óta.

Hamis vagy meg nem erősített információ

❌Az ENSZ Biztonsági Tanácsában jelenleg nem folyik vita a békefenntartó erők ukrajnai telepítéséről.

❌A Charles de Gaulle francia repülőgép-hordozó NEM száll be a Fekete-tengerbe, csak közelebb helyezték át Romániához.

❌ Azt hiszem, a csecsen már nem él, de legalább céges csizmában halt meg.

Az információ ellenőrzése folyamatban van

Megerősítést várunk: 🤷A fehérorosz hadsereg több egysége megtagadta, hogy részt vegyen az invázióban."

Ha információval rendelkezik arról, hogy mi történik a fronton, vagy az ukrajnai háborúval kapcsolatos, ne habozzon megjegyzéseket fűzni ehhez a cikkhez. Az AirlinesTravel csapata és Cristi Pitulice megnézi őket!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.