COVID-19 Daily – 8. augusztus 2021.: Tiltakozás az új korlátozások ellen Európa több régiójában; A koronavírus növeli a stroke és a szívinfarktus kockázatát; Németország a COVID-19 fertőzés új hullámával néz szembe!

0 515

A hétvégén Európa több pontján tüntettek az új korlátozások ellen. Az emberek nem értenek egyet az egészségügyi engedéllyel, hogy belépjenek éttermekbe, kávézókba, rendezvényekre és más zsúfolt helyekre. Az Egyesült Királyság új fertőzési hullámról számolt be az új koronavírussal. Lássuk a COVID-19 híreit 8. augusztus 2021-tól!

  • A tiltakozók sorozatban negyedik hétvégéjén vonultak fel francia városokban. Ellenzik a kávézóba való belépéshez vagy a helyközi vonatozáshoz szükséges új egészségügyi engedély kiadását. A szórakozóhelyeken és múzeumokban már érvényben lévő új szabályok kötelezővé teszik a teljes védőoltást vagy a negatív tesztet, vagy az új koronavírus-fertőzésből való közelmúltbeli felépülést. A franciák csak így élvezhetik a hétköznapok apró örömeit.
  • Hasonló demonstrációkra került sor Olaszországban, ahol tiltakoztak az olyan tevékenységek egészségügyi engedélyei ellen, mint például az étterembe való belépés vagy a rendezvényeken való részvétel. Lengyelország a saját egészségügyi engedély bevezetésére irányuló javaslatok elleni tüntetésekről is beszámolt. Európában egyre gyakrabban használják az egészségügyi bizonyítványokat a nyilvános helyekre való belépés korlátozására és a védőoltások ösztönzésére.

Több európai országban tiltakoznak a zsúfolt területekre való belépéshez szükséges egészségügyi bizonyítvány kibocsátása ellen

  • Spanyolország meghosszabbította az Argentínából, Brazíliából, Kolumbiából, Bolíviából, Namíbiából és Dél-Afrikából érkező utasokra kiszabott tíznapos karantént. magas kockázatú nemzetek.
  • A koronavírus növelheti a szívinfarktus és a szélütés kockázatát – derül ki egy svéd kutatásból, amely mintegy 400 ezer fertőzött embert vont le. A kutatások azt mutatják, hogy a szívroham kockázata három-nyolcszor nagyobb volt a pozitív teszt utáni első héten. és az első agyvérzés lehetősége három-hatszorosára nő. 
  • Berlinben vacsorát tartottak"köszönöm"3000 emberre. Az egykori tegeli repülőtér kifutóján rendezték meg. A résztvevőknek igazolniuk kellett az oltást, a gyógyulást vagy a negatív tesztet a részvételhez. Asztalok a "Berlin szeret téged!" A rendezvény célja az volt, hogy bejelentsék, hogy Németország nyitva áll a látogatók előtt, valamint hogy elbúcsúzzon a régi repülőtértől.
  • A fertőző betegségekkel foglalkozó Robert Koch Intézet (RKI) szerint vasárnap Németország 3127 új COVID-19-esetet jelentett. A halálos áldozatok száma elérte a 91782-t a járvány kezdete óta.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.