COVID-19 napilap – 4. augusztus 2021.: A COVID-19 vakcina hatékony a Delta törzs ellen; Az EU és az Egyesült Államok kölcsönös utazási feltételekről tárgyal; Izrael újra bevezet néhány korlátozást!

0 788

Augusztus 4. napja új információkat hoz a globális COVID-19 világjárvány alakulásáról. Az Egyesült Királyság kutatói megerősítették, hogy a vakcina a Delta törzs ellen is hatásos. Az USA és az EU kölcsönös utazási feltételekről tárgyal. Úgy tűnik, hogy az új koronavírus hatással lehet a szexuális életére is. Lássuk a COVID-19 híreit 4. augusztus 2021-től!

  • A teljesen beoltott egyének körülbelül 60%-os védettséggel rendelkeznek a Delta törzzsel szemben. Az információt a Public Health England tette közzé, amely számos tanulmányt végzett a COVID-19 új törzseivel kapcsolatban. Az intézmény tájékoztatása szerint a Delta törzs terjedését a beoltatlan fiatalok, köztük sok fertőzött, de tünetmentes fiatalok gyorsítják.
  • Az Egyesült Királyságban 16 és 17 éves korosztályt adnak be covid vakcinával. Legalább 1.4 millió tinédzser kerül beoltásra az első adaggal.
  • Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyomást gyakorolt ​​az Egyesült Államokra, hogy csökkentsék/szüntessék meg az uniós polgárokra vonatkozó utazási korlátozásokat, és hagyják jóvá az EU-USA utazást.
  • Izrael újra bevezet néhány pandémiás korlátozást az új esetek számának növekedésével. Naftali Bennett miniszterelnök azt mondta, hogy a megújított oltások és korlátozások kulcsfontosságúak az új patthelyzet elkerülésében. A szigorúbb korlátozások elkerülése érdekében a polgárokat be kell oltani, maszkot kell viselni és fizikai távolságot tartani. 
  • Egy római kutatók tanulmánya összefüggésbe hozta a COVID-19-et a megnövekedett merevedési zavarokkal. Kiderült, hogy az olasz férfiak, akik vírussal fertőzöttek, háromszor nagyobb valószínűséggel voltak erekciós problémák azokhoz képest, akiknél nem volt COVID-19.
  • Volodimir Zelenszkij elnök szerint Ukrajna 500 000 adag vakcinát vett át Dániából. "Hálásak vagyunk dán barátainknak, hogy támogatták ezt a globális kihívást." ő mondta. Ukrajna 2.1 milliós lakosságából 41 millió embert oltott be.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.