COVID-19 Daily – 31. augusztus 2021.: a COVID-19 új törzsét észlelték Dél-Afrikában; Az EU eltávolítja az Egyesült Államokat a biztonságos listáról!

0 448

Augusztus vége új információkat hozott a COVID-19 világjárvány alakulásáról. Az elmúlt napokban egyre több ország jelentett be új korlátozó intézkedéseket és járványos utazási feltételeket. Sajnos a COVID-19 világjárvány a negyedik hullámra erősödik, és egyik napról a másikra egyre több eset várható. Lássuk a COVID-19 híreit 31. augusztus 2021-től!

  • A COVID-19 új változatát azonosították Dél-Afrikában. A C.1.2 törzset az ország legtöbb régiójában kimutatták, és viszonylag alacsony az átvitele, de a tudósok aggódnak amiatt, hogy a Delta-változathoz hasonló mutációkat tartalmaz. A vizsgálatok továbbra is folynak annak kiderítésére, hogy fertőzőbb-e, vagy meghaladja-e a vakcinák vagy a korábbi fertőzések által kínált immunitást.
  • A folyóiratban megjelent tanulmány A Lancet Közegészségügy a nyilvántartottnak találták a szervátültetések számának óriási csökkenése 2019 és 2020 között, 487 beteg halt meg transzplantációra várva, az előző évi 372-hez képest. Ennek oka a COVID-19 világjárvány.

Franciaország több mint 10 millió adag AstraZeneca és Pfizer vakcinával szállítja Afrikát a következő három hónapban!

  • Új-Zélandon már második napja jelentenek alacsony számú új COVID-19-es esetet, mindössze 49 ember fertőződött meg az új koronavírussal.
  • A Cseh Köztársaság szeptember 19-tól új adag COVID-20 vakcinát hagyott jóvá. A harmadik adagot bárki beadhatja, és teljes oltási ütemtervvel rendelkezik. Az ajánlás 60 év felettieknek szól. A Pfizer és a Moderna vakcinákat emlékeztető oltásként fogják használni, és azoknak ajánlják fel, akik legalább nyolc hónappal ezelőtt megkapták a teljes oltási ütemtervet.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.