COVID-19 napilap – 3. augusztus 2021.: Tinédzserek oltása, utazási figyelmeztetések az Egyesült Államokban, növelik a turisták számát Spanyolországban!

0 411

Míg egyes államok a koronavírus új hullámával néznek szembe, mások a turisták számának növekedését jelentik be. A gyógyszertári területen is készül a vásárlás. Lássuk a COVID-19 híreit 3. augusztus 2021-tól!

  • Németország 12 éven felüli gyermekeket biztosít védőoltásokkal, ez orvosi konzultáció után előtt. Jens Spahn egészségügyi miniszter kijelentette, hogy az ország "elég oltóanyaggal rendelkezik minden korcsoport számára". Az Európai Gyógyszerügynökség megszüntette Pfizer és Moderna vakcinák 12 és 15 év közötti gyermekek számára. 
  • Oroszország 22 010 új COVID-19-es esetet és 788 halálesetet jelentett az elmúlt 24 órában. Ez valamivel alacsonyabb, mint az előző napon. 

Júniusban 2,2 millióra emelkedett a külföldi turisták száma Spanyolországban

  • Júniusban 2,2 millióra emelkedett a külföldi turisták száma Spanyolországban, ami csaknem tízszerese az egy évvel ezelőtti számnak. A turisták 10 milliárd dollárt költöttek ebben a hónapban. A pozitív tendencia ellenére a turisták száma igen 75%-kal alacsonyabb, mint 2019 azonos hónapjában, amikor Spanyolországban 8,8 millió látogató érkezett.  
  • A francia Sanofi gyógyszergyár 3,2 milliárd dollárért kívánja megvásárolni a Translate Bio céget, hogy megpróbálja előállítani a COVID-19 vakcinát. A francia cég lemaradt az AstraZeneca és a Pfizer mögött, mindkettő a Translate Bio által kifejlesztett mRNS technológiát használta, de a Sanofinak nem sikerült megvalósítania. 
  • Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központok (CDC) óva intett a Görögországba, Írországba és más globális úti célokra való utazástól a COVID-19 megbetegedések növekvő száma miatt.
  • A brit kormány arra ösztönzi a terhes nőket, hogy kapjanak védőoltást. Az Egészségügyi és Szociális Jóléti Minisztérium szerint Angliában körülbelül 52 000 terhes nőt oltottak be minden gond nélkül.
  • Szlovákia fenntartás nélkül megkezdi az oltást. Ez több kórházban is lehetséges lesz. Szlovákia ugyanakkor 1200 és 120000 160.000 dollár közötti nyereményjátékkal oltósorsolást is szervez. Hétfő délután legalább XNUMX ezren regisztráltak online a sorsoláson.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.