COVID-19 Daily – 26. augusztus 2021.: Japán leállítja 1.63 millió adag modern vakcina használatát; A YouTube több mint egymillió félretájékoztató videót távolított el

0 382

A világjárvány nem veszi figyelembe a hétvége közeledtét vagy a hideg évszak közeledtét.

A spanyol Rovi gyógyszergyár, amely az Egyesült Államokon kívüli piacok számára "palackozza" a Moderna vakcinákat - mondta vizsgálja a Moderna dózisok lehetséges szennyeződését a Japánba szánt tételekben. Így, Japán leállítja 1.63 millió adag Modern vakcina használatát miután a Takeda gyógyszergyártó és az egészségügyi minisztérium szerint több fiola szennyeződését jelentették.

• Az Egészségügyi Világszervezet által megbízott tudósok szerint a COVID-19 eredetének keresése „leállt”. A Nature tudományos folyóiratban megjelent cikkben a tudósok azt mondják, hogy "e döntő fontosságú vizsgálat lehetőségének ablaka gyorsan bezárul", és arra figyelmeztetnek, hogy egyes tanulmányok "lehetetlenek lesznek, ha nem folytatják".

A Pfizer/BioNTech vakcina kis mértékben növeli a szívgyulladás kockázatát, de a koronavírussal fertőzöttek körében magasabb a kockázat, a New England Journal of Medicine-ben megjelent tanulmány kimutatta.

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség felszólította a brit kormányt, hogy engedje el az afrikai játékosokat - abban a reményben, hogy a jövő héten visszatérhetnek hazájukba - részt venni a világbajnoki selejtezőn.

A YouTube a járvány kezdete óta több mint egymillió videót távolított el, amelyek „veszélyes koronavírus-félreinformációt” tartalmaztak. A közösségi médiát azzal vádolják, hogy hozzájárult a vírusokkal és vakcinákkal kapcsolatos félrevezető elképzelések terjesztéséhez.

A Johnson & Johnson szerint a vakcina második adagja megerősíti az első immunitást. Két klinikai vizsgálatban, amelyek eredményeiről még nem számoltak be a tudományos közösségnek, a többletdózis kilencszer magasabb antitestszintet eredményezett, mint az első adag után négy héttel tapasztaltak – áll a J&J közleményében.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.