COVID-19 napilap – 24. augusztus 2021.: Franciaországban nőtt a kórházi kezelések száma; Ff-jóváhagyott Pfizer vakcina; Katalóniában megtagadták a "kihalás" új óráját.

0 401

A megjelenés miatti utazás újrakezdésével "EU COVID digitális tanúsítvány", néhány országban nőtt a COVID-19-es esetek száma. A leginkább érintett országok az ebben az időszakban a legnépszerűbb turisztikai célpontok: Olaszország, Spanyolország és Franciaország.

  • A franciaországi kórházi kezelések két hónapja a legmagasabb szintet értek el. "Az intenzív osztályos betegek esetében a következő napokban elérheti ennek a negyedik hullámnak a csúcsát."– mondta Olivier Veran egészségügyi miniszter a BFM francia csatornának. Azt is elmondta, hogy nagyon aggódik a jövő heti iskolakezdés miatt.
  • Egy spanyol bíróság elutasította a katalán kormány legutóbbi kérését, miszerint újból vezessenek be "oltóórát" Barcelonában és a régió több tucat másik városában., azzal érvelve, hogy az intézkedés „aránytalan”, mert csökkent a fertőzések száma.
  • Az FDA jóváhagyja a Pfizer-BioNTech vakcinát. A német gyártmányú vakcinát decemberben sürgősségi kiadásban adták ki az Egyesült Államokban, de Joe Biden elnök azt mondta, hogy az új döntés "fontos pillanat volt", kihasználva az alkalmat, hogy új lépést tegyen az amerikai szkeptikusok számára, akiknek szükségük volt rá. beoltva.
  • Orvosi tanácsadók a Görögország azt állították az alapbetegségben szenvedőknek egy harmadik adag acinit kell kapniuk, hogy segítsenek leküzdeni a Delta-variáns fertőzések növekedését. Ha jóváhagyják, szeptember elején további adagok állnak majd rendelkezésre. És a fő egészségügyi hatóság Franciaország a harmadik adagot javasolja a 65 év felettieknek.

Angela Merkel német kancellár közölte, hogy Németország nem használja fel a fertőzési arányt a korlátozások kritériumaként. Ehelyett a tisztviselők az ország kulcsfontosságú mutatójaként fogják figyelemmel kísérni a kórházi kezeléseket.

  • Egy új holland tanulmány erre utal a fertőzött beoltott emberek orrukban és torkukban magas a vírusszint, de a vírus nem fertőző. A tudósok azt találták, hogy a vírus a beoltott betegeknél kevésbé hatékonyan szaporodik. A tudósok szerint ez a vakcinában lévő antitesteknek köszönhető.
  • A Valneva francia-osztrák gyógyszergyártó jóváhagyást kért koronavírus elleni oltóanyagához és reméli, hogy bebizonyítja, hogy "több mint 80%-os hatásfoka" lesz. A hatékonyság tehát alacsonyabb lenne, mint a Pfizer és Moderna vakcinák esetében (körülbelül 95%), de magasabb, mint az AstraZeneca és a Johnson & Johnson esetében (60 és 70% között).
  • A Liverpool labdarúgóklubja megtagadta, hogy Mohamed Salah labdarúgó Afrikába utazzon a világbajnoki selejtezőkre. Jövő hónapban az egyiptomi csapatban kellett volna játszania, de a brit klub nem engedte távozni, mert Nagy-Britanniába visszatérve kénytelen lesz karanténban maradni. Más európai kluboktól is előfordulhatnak hasonló esetek a jövő havi vb-mérkőzések előtt.
  • 18 hónapos szünet után a londoni Buckingham-palotában került sor a "Gárdaváltás" ceremóniájára. 2020 márciusában leállt a hagyomány, amelynek során a királynői gárda tanítja a palota védelmének felelősségét, hogy megakadályozzák a járványos tömegek összegyűlését.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.