COVID-19 Daily – 10. augusztus 2021.: A Modern Vaccine hatékonyabb a Delta változat ellen; növeli a súlyos esetek számát Franciaországban; Németország leállítja az ingyenes próbaverziót!

0 552

A COVID-19 világjárvány továbbra is okoz áldozatokat, hozzájárul az elzáródásokhoz és több milliárd dolláros veszteséget okoz világszerte. A COVID-19 új változatai egyre inkább éreztetik jelenlétüket még Európában is. Lássuk a COVID-19 híreit 10. augusztus 2021-től!

  • A Moderna mRNS-oltóanyaga hatékonyabbnak tűnik, mint a Pfizer-BioNTech által a Delta ellen előállított vakcina. orvosi jelentések szerint. Egy több mint 50.000 10 beteg bevonásával végzett vizsgálat során a Moderna vakcina Delta fertőzés elleni hatékonysága körülbelül 30%-kal csökkent a Pfizer XNUMX%-os csökkenéséhez képest. 
  • ÎFranciaországban április óta először nőtt hétfőn az intenzív osztályokon (ICU) elhelyezett koronavírus-betegek száma, átlépve a 100 fős küszöböt. Bár ez jelentősen alacsonyabb, mint a harmadik hullám csúcsán, amikor több mint 6 beteg volt intenzív osztályon, a növekedés a franciaországi világjárvány alakulását tükrözi. Az új esetek napi átlaga meghaladta a 000 22 pozitív tesztet. 
  • Németország októberben be akarja fejezni az ingyenes koronavírus-teszteket. A javaslatot Angela Merkel kancellár és a német állam vezetői vitatják meg. A teszteket márciustól, az oltási kampány kezdetétől ingyenesen adták. Most azonban, hogy Németország lakosságának 55%-a teljesen be van oltva, kérdések merülnek fel a szűrés támogatásával kapcsolatban, amíg az oltás ingyenes. Más szóval, be lehet oltani az embereket, minek végezni a német állammal és a teszteléssel?

ESvájc jóváhagyta a Moderna által kifejlesztett második vakcinát fiatalok számára 12 és 17 év közöttiek. Emlékeztetünk arra, hogy júniusban jóváhagyták a Pfizer tinédzsereknek szánt vakcinát is.

  • A Premier League labdarúgó-mérkőzéseinek rajongóinak véletlenszerű ellenőrzésekkel kell szembenézniük - vagy a teljes oltás igazolása, vagy a negatív laterális áramlási teszt eredménye - egyes stadionokban az új futballszezon első heteiben. 
  • Neggs koronavírusos betegek egy orosz kórházban haltak meg Vlagyikavkaztól délre miután berobbant egy oxigéncső a föld alatt, megszakítva az intenzív osztály ellátását.
  • PAz olasz rendőrség felszámol egy másik hálózatot, amely hamis egészségügyi engedélyeket árul a Telegram mobil üzenetküldő alkalmazáson. A rendőrség eddig 32 hasonló csoportot zárt be a Telegramon, hamis engedélyeket kínálva darabonként 500 euróig (588 dollárig).
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.