A Rolls-Royce, a Tecnam és a Widerøe összefognak egy teljesen elektromos utasszállító repülőgép létrehozása érdekében

0 1.350

A Rolls-Royce és a Tecnam egyesíti erőit a Widerøe-vel, Skandinávia legnagyobb regionális légitársaságával, hogy egy teljesen elektromos utasszállító repülőgépet hozzanak létre az ingázó piac számára. A tervek szerint a P-Volt repülőgép 2026-tól áll majd üzembe.

A projekt a Rolls-Royce és a Widerøe közötti sikeres kutatási programon alapul a fenntartható repülés területén, valamint a Rolls-Royce és a Tecnam között fennálló partnerségen a teljesen elektromos repülőgépek - P-Volt - szállítására. A Rolls-Royce a meghajtási és energiarendszerek terén szakértelmet hoz magával, a Tecnam repülőgép-tervezési, -gyártási és -tanúsítási lehetőségeket biztosít majd, a Widerøe-nek pedig gondoskodnia kell arról, hogy 2026-ig mindegyik működőképes legyen.

A program a norvég piacon 2026-tól használható, teljesen elektromos utasszállító repülőgép fejlesztésének és szállításának minden elemét le kívánja fedni. Norvégia domborzati viszonyaiból adódóan széles körben alkalmazza a légi közlekedést regionális összeköttetésekre, és azt szeretné, ha az összes belföldi járat nulla lenne. szén-dioxid-kibocsátás 2040-ig.

Norvégia kiterjedt rövid kifutópályás repülőtereinek hálózata ideális az új elektromos repülőgépekhez, a P-Volthoz.

Rolls-Royce-Tecnam-Widerø-első-teljesen elektromos-repülőgép-3

Az együttműködés lehetőséget kínál egy érdekes megoldás kidolgozására a regionális repülőgéppiacon. A járvány előtt a Widerøe körülbelül napi 400 járatot kínált a 44 repülőtérből álló hálózaton, ahol a járatok 74%-a kevesebb, mint 275 km-re közlekedett. A legrövidebb járatok 7 és 15 perc közöttiek voltak.

A teljesen elektromos repülőgépek fejlesztése lehetővé teszi az emberek számára, hogy fenntartható módon kapcsolódjanak egymáshoz, és teljesíti a Wideroe azon törekvését, hogy 2026-ig végrehajtsa az első teljesen elektromos repülést. P-Volt, amely a síkon alapul Tecnam P2012 Utazó 11 ülőhellyel ideális rövid kifutópályákon történő fel- és leszállásokhoz, valamint Norvégia északi és nyugati partjain történő repülésekhez.

Rolls-Royce-Tecnam-Widerø-első-teljesen elektromos-repülőgép-1

Rolls-Royce és a Widerøe 2019-ben közös kutatási programot jelentett be. A program célja olyan elektromos repülőgép-koncepciók értékelése és fejlesztése volt, amelyek megfelelnek a norvég azon törekvésnek, hogy 2030-ra az első elektromos repülőgépek gyakori belföldi járatokon közlekedjenek. Norvégia szintén 80%-kal kívánja csökkenteni hazai szén-dioxid-kibocsátás 2040-ig.

A Rolls-Royce stratégiai partnerséget is ápol a Tecnammal a módosított repülőgépek fejlesztése érdekében Tecnam P2010 a meghajtó rendszerrel H3PS. A projekt H3PS támogatást kapott az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programjából.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.