A 2022-es év több mint 50 millió eurós bevételt hozott Kolozsvár önkormányzatának

4 742

Véget ért az Untold 2022, a híres elektronikus zenei fesztivál egyik legnagyobb rendezvénye, amelyet minden évben Kolozsváron rendeznek. Négy nap és négy éjszaka jó zene volt, amelyet 200 világhírű DJ vitt az Untold fesztivál színpadára. David Guetta, Steve Aoki, G-Eazy és Kaygo gyűjtötte össze az elektronikus zene szerelmeseit a kolozsvári színpadok előtt. Románia legnagyobb fesztiválja idén 102 országból gyűlt össze. Becslések szerint naponta több mint 100 000 ember vett részt.

Edy Chereji, az UNTOLD szervezője bejelentette Digi24: "Minden évben érkeznek a világ minden tájáról. Vannak emberek Új-Zélandról, Brazíliából, Argentínából. A legtöbben Európából származnak, de vannak embereink a világ minden tájáról".

Kolozsvár polgármestere, Emil Boc pedig a fesztivál minden napján a színpad előtt állt. Emil Boc kijelentette:Ha David Guetta jelen van az Untoldban, aki csak egy évvel fiatalabb nálam, miért ne lennék az arénában?"

A kolozsvári polgármester a PR-nyilatkozatokat áttekintve azt is kijelentette, hogy az Untold több mint 50 millió EURO-t hoz a helyi költségvetésbe, ami az illetékekből és az adókból származik, de abból is, amit a fesztiválon jelenlévők költenek. Pénzt hoznak a városba a turisták, akik ott maradnak, esznek és szórakoznak.

Emil Boc vasárnap este a Digi 24-ben kijelentette, hogy Kolozsvár márkaváltására van szükség a turisták vonzása érdekében. "Napjainkban Románia a tenger és Kolozsvár között oszlik meg. Ma este véget vetünk ennek a fesztiválnak, Románia a tengernél marad, mert rendkívüli része ennek az országnak, nekünk, Kolozsvárnak nincs tengerünk, és akkor más dolgokkal kell megbélyegeznünk a városunkat, ami turistákat hozhat, az Electric Castle , a Festival Transilvania Film International és az Untoldul piramis csúcsán, több mint két hónapig segít megőrizni a város művészi dimenzióját, turisztikai dimenzióját.".

4 megjegyzés
  1. Claudiu azt mondja,

    A helyi költségvetés egy. Más kérdés, hogy a turisták mit költenek a városban. Ez a pénz nem jut el a helyi költségvetésbe. Boc szokás szerint szart eszik, már nem tesz különbséget köztük. Ez az étterem vagy szálloda ugyanannyit fizet a városházának, mint korábban. Csak a HORECA és az azt szervező cég keres pénzt. Utóbbiak egyébként is csekély összegeket fizetnek a park és a hozzá kapcsolódó terület bérlése miatt. Ehhez a Törpének magyarázatot kell adnia.
    Amiről a turizmusról beszél a törpe, Kolozsvár turisztikailag messze elmarad Bukarest mögött. 200-ben körülbelül 2021 ezer turista volt. Brassóban 1 millió. Miről beszélünk. Menj aludni Boc a több millió euróddal. Untold, eltekintve a horecától és az okoskodóktól, akik szervezik és keresik a kemény pénzt, egyáltalán nem segít Kolozsváron. Sőt, egy hete gondom van.

    1. Sorin azt mondja,

      Claudiu, a helyi kereskedők helyi adót fizetnek. Azok a turisták, akik helyben költenek, pénzt is hoznak a helyi költségvetésbe. A kereskedők helyben költik el a pénzt áruvásárlással, helyi forgalomban :). Tehát a pénz helyben marad.

    2. Sorin azt mondja,

      Ami az összehasonlításokat illeti, megint tévedsz. Bukarestben legfeljebb üzleti turizmus van. És időnként egy-egy olyan rendezvény, ami összességében nem éri el a kolozsvári események szintjét :). Oké, mi értelme az almát és a körtét összehasonlítani?

    3. Sorin azt mondja,

      Ami pedig a szervezők által fizetett bérleti díjakat és egyéb dolgokat illeti, azt mondom, dokumentáld magad :). És otthagytad a csapdát, és nem okés. Az Ön által hivatkozott információ nyilvános, és kérheti a helyi önkormányzattól.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.