12 júliusában 2022 nappal meghosszabbítják a RYANAIR sztrájkot Spanyolországban

1 2.916

A Ryanair spanyolországi légiutas-kísérő személyzetének sztrájkja további 12 nappal meghosszabbodik. Júliusban újabb sztrájkok lesznek július 12. és 15., július 18. és 21. között, valamint július 25. és 28. között. Ez érinti mind a tíz spanyol repülőtér járatait, ahol az ír társaság működik.

Július 2-án, szombaton 5 easyJet és 10 Ryanair járatot töröltek, további 175 pedig késett, köztük 52 easyJet és 123 Ryanair – áll a szakszervezetek sajtóközleményében.

"A hatnapos sztrájk után, és tekintettel arra, hogy a társaság nem volt hajlandó hallgatni a személyzetére, valamint azt, hogy utasok ezreit preferálta, ahelyett, hogy leülnének tárgyalni a spanyol törvények szerinti megállapodásról, kénytelenek voltunk új napokat kitűzni.– mondta az USO (a spanyol szakszervezet, amelyhez a RYANAIR spanyol legénységének tagjai) szóvivője, Lidia Arasanz.

A Ryanairnél június 1900-én indult meg a társadalmi mozgalom, amelynek célja, hogy jobb munkakörülményeket követeljen a RYANAIR légiutas-kísérő személyzetének 24 tagjának Spanyolországban. Az ír cég azt állítja, hogy a Nr. 1 Spanyolországban, felszolgálva több mint 650 útvonal „Az ország 27 repülőterére / az ország XNUMX repülőterére.

A múlt héten a sztrájk első részében további négy európai ország – Portugália, Belgium, Olaszország és Franciaország – alkalmazottai is érintettek. Követelték a helyi munkajog betartását és a béremeléseket.

A Ryanair sztrájk kezdete óta, amely eddig két háromnapos időszakból állt, az USO szakszervezet szerint "több mint 200 járatot" töröltek, és "közel 1.000-et" elhalasztottak. A jövőbeni tervezett sztrájkok pedig működési zavarokhoz vezetnek.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.