2019-ben több mint 23 millió utas utazott át a romániai repülőtereken

1 805

16. január 2020-án, csütörtökön került sor a Román Repülőterek Szövetségének (AAR) idei első ülésére.

A légiközlekedés területén érdekes témák szerepeltek a napirenden, így a repülőtéri infrastruktúra fejlesztése, az utas- és teherterminálok fejlesztése, az új légi szabályzat tervezete, valamint a Közlekedési Főterv aktualizálása.

Ugyanakkor megvitatták a polgári légi közlekedés védelmét és biztonságát, a repülőterek finanszírozását a 2014-2020-as Nagy Infrastruktúra Operatív Programon keresztül, valamint a 2021-2027 közötti időszakban a kohéziós politika révén a repülőterek számára európai források bevonását.

23 millió utas a román repülőtereken keresztül

Végül, de nem utolsósorban a romániai repülőterek utasforgalmának alakulása, új légitársaságok bevonásának lehetőségei, a polgári légi közlekedés turizmusfejlesztésben betöltött szerepe, valamint a repülőterek, utazási irodák, légitársaságok és megyei turisztikai szervezetek együttműködése lesz további elemzési téma. az AAR ülésén

Megtudtuk, hogy 2019-ben meghaladta az utasforgalmat a román repülőtereken 23 millió utasA becslések szerint a forgalom megduplázódik a következő 6 évben. Ez évente átlagosan 2018%-os növekedést jelent.

szerint a ZF elemzésRománia 5 legjobb repülőtere összesen körülbelül 21 millió utast szállított. És itt Otopeniről (Bukarest), Kolozsvárról beszélünk, Temesvár, Iaşi és Nagyszeben.

Az ország legnagyobb repülőterének (Otopeni) a Henri Coanda Bukaresti Nemzetközi Repülőtérnek (Otopeni) 2019 millió utasa volt 14,7-ben, ami 6,3%-kal több, mint az előző évben.

1 megjegyzés
  1. Bogdan azt mondja,

    Valaki ráveheti az Otopeni embereket, hogy frissítsék úticéljuk térképét? Ugyanaz, mint 2016-ban. Talán azért, mert nincs versenyük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.