2015-ben az IAŞI repülőteret több mint 380.000 XNUMX utas utazta át.

1 765

2015-ben szorosan követtük a regionális repülőtér fejlődését IASI és meglepett minket a gyönyörű evolúció. Az elmúlt két évben végrehajtott beruházások figyelemre méltó eredményeket kezdtek hozni.

Iasi repülőtér számával fejeződött be a tavalyi év 381.000 utas, ezzel meghaladva a saját becslését, a 350.000 2016 utast, amivel a jászvásárhelyi repülőtér jelenleg a harmadik helyen áll az ország regionális repülőterei között Kolozsvár és Temesvár után. Ráadásul a légitársaságok által központosított adatok a jászvásárhelyi repülőtér 850.000-os utasforgalmáról nagyon optimisták - több mint XNUMX ezer, a tavalyi év duplája.

IASI repülőtér T3 terminálja
IASI repülőtér T3 terminálja

2015-ben a jászvásárhelyi repülőtér jelentős fejlődésen ment keresztül a repülőgépek mozgásának számát tekintve, 16%-kal többet, mint 2014-ben.

Olvas: 23 évnyi tevékenység után a Iasi International Airport nyereséges volt

Az idei évtől a Iasi Airport 16 külső járatot kínál az utasoknak, 4 különböző társaság által. Hamarosan 5 új, tavaly bejelentett külső desztináció indul:

Blue Air - Barcelona (március 27.), Brüsszel (március 30.), Köln (június 3.);
Wizz Air - Larnaca (július 1.) és Catania (július 3.).

Ezzel párhuzamosan olyan járatok is bevezetésre kerülnek, amelyek a jászvásárhelyi repülőtér (Bologna, Róma, Tel-Aviv) útvonalportfóliójában már léteznek, de más társaságok által üzemeltetett járatok, míg más útvonalakon, például Londonban és Milánóban növelik az útvonalakat. frekvencia.

VIDEÓ: Bukarest - Iasi - Bukarest a Blue Air társasággal

És idén is, a harmadik légitársaság, amely már üzemeltet járatokat Jászvásárból, Moldova fővárosában lesz székhellyel, ami megerősíti a térségben rejlő lehetőségeket.

A jászvásárhelyi repülőtér 2016-ban is folytatja az új közvetlen külső útvonalak kialakítására irányuló erőfeszítéseket, a következő stratégia a világ jelentősebb csomópontjaival való kapcsolatok felkutatása lesz, amely nagyon jó kapcsolatokon keresztül biztosítja a transzkontinentális transzfert. Végül, de nem utolsósorban Iasi kapcsolatát keresik észak-európai területekkel. A 2016-os újdonság az útvonalportfólió diverzifikálása szempontjából a hazai versenyek megnyitása, erre nagy az igény.

„Szeretnénk erősíteni a kapcsolatokat, az útvonalportfóliót jelenlegi partnereinkkel, amiben nagyon komolyan részt veszünk. Hiszünk a kölcsönös tisztelet gondolatában azok iránt, akik velünk együtt részt vettek ebben a kiterjedt fejlesztési folyamatban. Reméljük 2016 is hoz új partnereket, ha a légitársaságokra gondolunk, de ennek a kívánságnak a részleteit csak akkor közölhetjük, ha ezek a megbeszélések megvalósulnak. Reméljük azonban, hogy hamarosan megerősíthetjük a Jászvásár-Temesvár belföldi útvonal megnyitását, és nagyon valószínű, hogy 2016-ban, még ha csak az év vége felé is, de már közvetlenül is repülhetünk Jászvásárból. Madridba, egy rendkívül népszerű úti célba. az elmúlt időszak” – jelentette ki Marius BODEA, a Iasi International Airport igazgatótanácsának elnöke.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.