Lufthansa sztrájk! 1300. november 7-én és 8-án 2019 járatot törölnek

0 604

A Lufthansa hivatalos közleményben jelentette be, hogy 7. november 8-én és 2019-án aktiválja a különleges hadműveleti tervet. A két nap alatt tervezett összesen 6000 járatból hozzávetőleg 2 járatot törölnek.

Az Independent Flight Attendants (UFO) sztrájkot jelentett be a Lufthansánál november 7-én és 8-án. A Lufthansa egy speciális repülési tervet aktivál a következő napokban. Az üzemi menetrend a Lufthansa.com oldalon lesz elérhető, és az utasok ellenőrizhetik a járatok állapotát.

Lufthansa sztrájk

November 7-én, csütörtökön a Lufthansa-csoport tervezett 2.300 járatából 3.000 járat indulhatott. November 8-án, pénteken a Lufthansa csoport 2.400 járata közlekedik. A sztrájkot követően körülbelül 180.000 ezer utast érint az 1300 járat törlése.

A Lufthansa-csoporthoz tartozó légitársaságokat, nevezetesen az Eurowingst, a Germanwingst, a SunExpress-t, a Lufthansa Cityline-t, a SWISS-t, az Edelweisst, az Austrian Airlinest, az Air Dolomitit és a Brussels Airlinest nem érinti a sztrájk. Repüléseik menetrend szerint közlekednek.

Azok az érintett utasok, akiknek Frankfurtba és Münchenbe indulnak járatai, 10 napon belül INGYENESEN módosíthatják járataikat. A belföldi járatokon az utasok a Deutsche Bahn vonatait használhatják, függetlenül attól, hogy járatukat törölték-e vagy sem. Az ügyfelek átválthatják jegyüket Deutsche Bahn jegyre. Nyissa meg a „My Reservations” oldalt a www.lufthansa.com oldalon. Ezért nem szükséges, hogy az utasok megjelenjenek a repülőtéren. Helyfoglalás javasolt.

A klasszikus ellenőrzések mellett a Lufthansa honlapján keresztül e-mailben vagy SMS-ben is kapnak értesítést az utasok (csak azok, akik ezt az információt megadták).

És ne felejtsd el anyagi kompenzáció, amely akár 600 euró is lehet.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.