Az EL AL üzemelteti az első kereskedelmi járatot Izrael és Ausztrália között (LY88)

1 896

24. március 2020-én az EL AL üzemeltette az első kereskedelmi járatot Izrael és Ausztrália között. LY88 kód volt rajta.

Az EL AL Boeing 787-9 Dreamliner (4X-EDI) március 24-én 20 óra 45 perckor szállt fel az ausztráliai Perthből. Körülbelül 14 óra elteltével és 11077 kilométer megtételével a repülőgép Tel-Avivban, a Ben Gurion nemzetközi repülőtéren (TLV) szállt le. Megemlítjük, hogy a közvetlen járat (LY87) Tel Aviv - Perth irányába csak utasok nélkül közlekedett. A repülés időtartama 13:45 óra volt.

Az első járat Izrael és Ausztrália között

Az LY88 230 izraelit hazatelepített, mielőtt az ország lezárta határait. Az új COVID-19 járvány közepén vagyunk, és a kormányok szélsőséges intézkedéseket tettek a vírus terjedésének korlátozása érdekében.

Annak ellenére, hogy a járat csak egyszer közlekedett, elmondhatjuk, hogy kereskedelmi járat volt. Az izraeli sajtó beszámolói szerint mindössze 15 perc alatt elkeltek a jegyek.

Az EL AL régóta szeretne belépni az ausztrál piacra, és még Tel Aviv – Melbourne piacra dobását is tervezte. Mielőtt azonban hivatalosan belépett volna az útvonalba, az EL AL néhány tesztrepülést tervezett. Itt egy sikeres első repülés.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.