Nyaralásunk Lamezia Termében - Parghelia / Tropea (tippek és trükkök)

Lamezia Terme város Catanzaro tartományban, Calabria régióban. A "Sant'Eufemia" Lamezia Terme repülőtér szolgálja ki. Egy óra vonatútra van Tropea európai elismert strandjaival. A The Sunday Times online kiadása szerint Tropea Európa 20 legszebb strandja egyike.

1 3.465

2017. június közepén kézen fogtam "lelkem hölgyét" és elrepültem Lamezia Termébe. Kihasználtam a Blue Air ajánlatokat, amelyek között szerepelt repülőjegy 4.99 EURO/szegmens. Az akció március végén jelent meg, a Wizz Air Bukarest - Lamezia Terme közvetlen járataival. Igaz, hogy a Blue Air járatok Torinón keresztül közlekednek.

Lamezia-Terme-Blue-Air-2

Rövid távú nyaralás Pargheliában, Tropea-ban

Csak fejből ismersz, ha repülőjegy-ajánlatokról van szó. Megláttam az ajánlatot és 5 perc alatt vettem 2 jegyet Calabriába verhetetlen áron, mindössze 0.76 lejért. Normális esetben a jegyek 92.76 lejbe kerültek volna.

Június közepét választottam, mert figyelembe vettem Oana születésnapját, és szerettem volna egy gyönyörű ajándékot készíteni neki. Ugyanakkor a hőmérséklet elfogadható a régióban, kellemes a hangulat és nem túl zsúfolt.

Amikor megvettem a jegyeket, nem sokat tudtam az úti célról. Elkezdtem dokumentálni magam, és így tudtam meg, hogy Calabriába fogunk repülni, és a környék fő attrakciója Tropea üdülőváros európai szinten elismert strandjaival.

Mivel rövid nyaralásunk mindössze 2 éjszakáig tartott, úgy döntöttünk, hogy nem igyekszünk ellátogatni a régióba, hanem csak a strandra és a pihenésre szorítkozunk. Így hát egyet választottam Csendes szállás Pargheliában, egy kisváros északabbra, de nagyon közel Tropea-hoz. Lásd még Tropeai szállások listája!

Mivel kényeztető nyaralást akartam, ezt választottam Hotel Residence Piccolo (4 ****), melynek értékelése 9.3 a foglaláskor. Tartalmaz egy teraszt úszómedencével, napernyőkkel és napozóágyakkal, étteremmel, bárral, saját stranddal. A szoba nagyon jól nézett ki és tiszta volt, a felszereltség pedig 4 * plusz. Elmondhatjuk, hogy az egyik legszebb szállás volt, amit valaha tapasztaltunk.

Ha Parghelia mellett dönt, tudja, hogy ez egy alig több mint 1000 lakosú település. Számos üzlet és étterem működik inkább nyáron. A költségek elfogadhatóak, ha úgy dönt, hogy az étteremben vacsorázik.

Összességében a rövid nyaralásunk a Lamezia Terme régióban gyönyörű volt, és még mindig szeretnénk menni. Legközelebb hosszabb ideig maradhatunk, hogy ellátogassunk Tropea-ba és a környékre, de élvezzük a tengerpartot is. Amikor ott voltunk, a víz nagyon tiszta volt. Bár nyakig merészkedtünk a vízben, a halakat így is láttuk a lábunk között úszni.

Residence-Piccolo-Parghelia-strand-1

Bukarest – Lamezia Terme Torinón keresztül a Blue Air légitársasággal

Tudván, hogy sokan éltek a Blue Air ajánlatával, továbbra is mesélek nektek a repülési élményekről és a Lamezia Termébe és visszautazásról.

A Bukarest - Lamezia Terme szakaszon a torinói megálló körülbelül 30 perc. Általában a légi fuvarozó biztosítja a csatlakozást. Járataink menetrend szerint haladtak, így a meghirdetett határidőn belül voltunk.

Miután megérkezik a torinói repülőtérre, végig kell mennie a kilépési folyamaton (útlevél / személyi igazolvány ellenőrzése), majd a repülésen az indulási területre. Itt újra feladhatja kézipoggyászát, de ne menjen át az útlevél/személyi igazolvány ellenőrző szűrőjén, mivel a Torino - Lamezia Terme járat belső.

A Lamezia Terme beszállókapujához siettünk, de a beszállás még csak most kezdődött. Így volt időnk levegőt venni, és csendben várni, hogy felszállhassunk a gépre.

Miután megérkeztünk a Lamezia Terme "Sant'Eufemia" kis repülőtérre, megvártuk, hogy kivehessük a csomagjainkat a raktérből, és elindultunk a Lamezia Terme Centrale állomásra. A repteret és a vasútállomást összekötő "Érkezések" terminál jobb oldalán buszoztam. Az út körülbelül 10 percet vesz igénybe. Azt tanácsolom, hogy ne merészkedjen gyalog a vasútállomásra. A vasútállomásig nincs járda, az utak pedig kanyargósak, autópálya is vezet a területen.

A buszjegy ára kb. 1.5 EURO/fő, jegyek a repülőtéren belül, Sosiriban található ajándéktárgy- és újságboltban vásárolhatók meg. Lehetőség van retúr jegyek átvételére is.

ÓVATOS!!! A vasútállomás nem Lamezia Termében található, hanem 11-12 kilométerre a városközponttól.

Visszafelé a torinói megálló nagyobb. Van időd elmenni a városba, sétálni, ebédelni, gyalog felfedezni Torino városát. A Torino Caselle repülőtérről Torinóba tartó jegy ára 6.5 ​​EURO/fő, az út körülbelül egy órát vesz igénybe. SADEM-mel utaztam.

Utazás Trenitalával a Lamezia Terme állomás - Parghelia / Tropea útvonalon

A Lamezia Terme Centrale pályaudvarra (egy kis vasútállomás) megérkezve elmentünk egy eladó terminálhoz TrenItalia jegyek.

A Lamezia Terme - Parghelia állomás útvonalra szóló jegyek ára 7.4 EURO, az út körülbelül egy órát vett igénybe. Visszaúton a Parghelia - Rosarno - Lamezia Terme útvonalra szóló jegyek 14.8 EURO-ba kerültek, az út egy óra 20 percig tartott. Összesen mindkét retúrjegy ára 22.4 EURO.

Az oda-vissza jegyek vásárlása rendesen ment, kártyával fizettem. Kerültük a sorban állást a pultnál. Javasoljuk, hogy vegye át a retúr jegyeket is. Például a pargheliai vasútállomást reggel 6-kor bezárták.

Visszaúton Rosarnót vettük, mert ez volt az egyetlen megfelelő kombináció, hogy időben kiérjünk a reptérre, a járat 09:00-ra volt ütemezve. Felszálltunk a 06:23-as vonatra Pargheliából, átszálltunk Rosarnóba (vigyázzunk a helyes átszállásra) és 7:40-kor megérkeztünk Lamezia Termébe. Aztán ugyanarra a sárga buszra szálltunk, amivel a reptér előtt tett le minket.

Ha privát transzfert vagy taxit szeretne Tropea területére, annak költsége körülbelül 100 EURO, és az utazási idő körülbelül annyi, mint a vonaté. Egyébként az olaszországi vonatoknak tényleg van sebességük.

Ennek ellenére hagyom, hogy megcsodáljon egy fotósorozatot a gyönyörű Lamezia Terme - Parghelia / Tropea - nyaralásunkról!

Lamezia-Terme-Blue-Air-3
Torinó-Lamezia-Terme-Blue-Air
Residence-Piccolo-Parghelia-strand
Residence-Piccolo-Parghelia-apusul-1

Ha további kérdése van, várjuk a megjegyzések rovatban!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.