Újra megnyílik a szárazföldi határ Portugália és Spanyolország között

0 493

Május 1-től, szombattól újra megnyílik a szárazföldi határ Portugália és Spanyolország között. 3 hónapos földkorlátozás után Portugália bejelenti a katasztrófa végét. António Costa, a portugál miniszterelnök bejelentette, hogy a 19 nap alatt 100.000 14 lakosra vetített új COVID-118-es esetek aránya pozitívan alakult az országban. Az új megbetegedések száma a március 9-i 66-ról április 29-re 1-ra csökkent, a vírus átadási indexe pedig XNUMX.

A javulásra tekintettel a miniszterelnök május 1-jén, szombaton bejelentette a spanyolországi szárazföldi határ újranyitását, amely január 31-e óta le van zárva. Ez idő alatt csak teherforgalom volt engedélyezett.

Portugália 278 települése közül csak nyolc marad romos állapotban, míg a többiek lazítani kezdtek a COVID-ellenes intézkedéseken, és fontos lépéseket tettek egy új normalitás felé.

Az éttermek, kávézók, cukrászdák, kultúrtermek minden nap 22:30-ig kezdhetik meg működésüket, 50%-os kapacitással pedig esküvők, keresztelők, úrvacsorák és egyéb családi ünnepségek is lebonyolíthatók.

Azonban kapacitáskorlátozások terek megmaradnak. Az éttermekben, kávézókban és cukrászdákban egy asztalon legfeljebb hat fő, a teraszokon pedig tíz fő vehet részt asztalonként.

Egy másik fontos lépés az üzlet normalizálása felé, hogy minden az üzletek 21:00 óráig tartanak nyitva hétközben és hétvégén 19:00-ig.

A határok újbóli megnyitását a turisztikai társaságok "óriási lelkesedéssel" fogadták. A szállodák a hétvégétől fogadhatják a turistákat.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.