Új utazási feltételek Németországban: negatív COVID-19 teszt vagy önizoláció azoknak, akik 7 romániai megyéből utaznak.

3 38.801

FRISSÍTÉS 9. augusztus 2020: A Külügyminisztérium hivatalos üzenete!

A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint idén augusztus 7-én este a Németországi Szövetségi Köztársaság hatóságai a „veszélyeztetett területek” listájának frissítését követően felülvizsgálták a német területre való beutazás feltételeit. A német fél diplomáciai csatornákon tájékoztatta a román felet a megtett intézkedésekről a Németországi Szövetségi Köztársaságba való beutazás feltételeinek felülvizsgálatáról szóló döntés előtt. 

7 romániai megye, Németország kockázati listáján

Az elfogadott új határozatokat követően hét romániai megye: Argeş, Bihar, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți és Temes kerültek a kockázati területek listájára. Ez az intézkedés a határozat kihirdetésének napján, illetve idén augusztus 7-től lépett hatályba

A német hatóságok által nyilvánosan közölt információk szerint minden olyan személynek, állampolgárságától függetlenül, aki belép a Németországi Szövetségi Köztársaság területére, miután a „veszélyeztetett területek” listáján szereplő területek/régiók valamelyikében tartózkodott, át kell adnia egy hatósági engedélyt. negatív COVID-teszt. -19, legkésőbb 48 órával az érkezés előtt, vagy ingyenesen meg kell vizsgálni a COVID-19 fertőzést a Németországi Szövetségi Köztársaságba érkezést követő legfeljebb 72 órán belül. 

A vizsgálat elvégezhető közvetlenül a repülőtéren, a háziorvosnál vagy a helyi egészségügyi hatóságoknál. E kötelezettség be nem tartása esetén a német hatóságok megtagadhatják a beutazást, vagy otthoni önelszigetelést rendelnek el. A választott lehetőségtől függetlenül a tesztelés minden veszélyeztetett területről érkező ember számára kötelező.

Az otthoni önizolációs intézkedés nem vonatkozik azokra, akik negatív COVID-19 tesztet végeznek, amelyet legkésőbb 48 órával a Németországi Szövetségi Köztársaság területére érkezés előtt végeztek. Másrészt, ha a vizsgálatot Németországba érkezéskor végzik el, akkor a vizsgálati eredmény kézhezvételéig el kell rendelni az önizolációs intézkedést. 

Első hírek 8. augusztus 2020.: Németország augusztus 7-én frissítette a veszélyeztetett országok és régiók listáját. Köztük 7 romániai megye van: Argeş, Bihar, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți és Temes. Az új intézkedések a német hatóságok jóváhagyásának napján – 7. augusztus 2020-én – léptek hatályba.

Németország által elfogadott új feltételek a kockázatos területekre vonatkozóan

A „veszélyeztetett területek” frissítését célzó új intézkedéssel kapcsolatos információk néhány romániai megye listájára való felvételével a következő címen érhetők el: (a kockázati területek teljes és naprakész listája).

  • Minden olyan személynek, állampolgárságától függetlenül, aki azután lép be a Németországi Szövetségi Köztársaság területére, hogy a „veszélyeztetett területek” listáján szereplő területek/régiók valamelyikében tartózkodott, negatív COVID-19 tesztet kell bemutatnia, amelyet legkésőbb 48 órával az érkezés előtt, vagy ingyenesen meg kell vizsgálni a COVID-19 fertőzést a Németországi Szövetségi Köztársaság területére érkezés után legfeljebb 72 órával.
  • A vizsgálat elvégezhető közvetlenül a repülőtéren, a háziorvosnál vagy a helyi egészségügyi hatóságoknál. E kötelezettség be nem tartása esetén a német hatóságok megtagadhatják a beutazást, vagy otthoni önelszigetelést rendelnek el. Bármelyik opciót is választja, a tesztelés az kötelező minden veszélyeztetett területről érkező ember számára.
  • Az otthoni önizoláció nem vonatkozik a negatív COVID-19 teszttel rendelkezőkre, amelyet legkésőbb 48 órával a Németországi Szövetségi Köztársaság területére érkezés előtt hajtottak végre. Ha azonban a vizsgálatot Németországba érkezéskor végzik el, akkor a vizsgálat eredményének kézhezvételéig el kell rendelni az önizolációs intézkedést. 
  • Ezenkívül a Németországi Szövetségi Köztársaságba kockázati területről (beleértve a már említett megyéket) érkező személyeknek ki kell tölteniük egy helymeghatározási űrlapot, amelynek angol változata -  Közegészségügyi utaskereső űrlap.

Korlátozott marad veszélyeztetett területekről érkező emberek bejutása amelyet a Robert Koch Intézet hozott létre, és amely főként a harmadik országokban (EU-n és EGT-n kívüli). A kockázati területek teljes és naprakész listája.

3 megjegyzés
  1. BOGDÁN azt mondja,

    Nos, mintha Nelu Tătaru azt mondta volna, hogy katasztrófa volt Bukarestben, Prahova, Argeș, Dâmbovița. Vagy csak a PNL nincs?
    Úgy látom, a németek egészen mást mondanak.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.