Új utazási feltételek Svájcban és a Liechtensteini Hercegségben: kötelező tesztelés!

0 871

A WHO által aggasztónak minősített SARS-CoV-2 vírus új változatának megjelenésével összefüggésben 4. december 2021-től a Svájci Államszövetségbe való belépés feltételei az alábbiak szerint módosulnak:

  • Minden Svájcba utazni kívánó személynek, függetlenül az érkezési országtól vagy a használt szállítóeszköztől, be kell mutatnia egy PCR-teszt negatív eredményét, amelyet legkésőbb 72 órával korábban kell elvégezni.
  • Ezen túlmenően minden Svájcba érkező személyt saját költségén tesztelni kell az érkezést követő négy-hét napon belül. A második teszt, a PCR vagy gyors antigén eredményét el kell küldeni a kantoni egészségügyi hatóságnak.

Ezek az előírások azokra az emberekre is vonatkoznak, akiket beoltottak és felépültek a betegségből. A 16 éven aluliak és a határon túliak nem tartoznak ide.

Minden olyan személynek, aki a Svájci Államszövetség területére kíván belépni, az utazás befejezése előtt regisztrálnia kell elérhetőségét is. regisztrációs űrlap és bemutatja a határátkelőhelyen, elektronikus vagy papír formátumban.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.