Új utazási feltételek Észtországban: kivétel a COVID-19 ellen beoltottak vizsgálata és elkülönítése alól.

0 1.062

2020 júniusától az Észt Köztársaság kormánya úgy határozott, hogy újra megnyitja a határokat azon uniós polgárok előtt, akiknél nem jelentkeznek a COVID-19 specifikus tünetei.

Azok az emberek, akik az elmúlt két hétben megkezdték útjukat vagy átutaztak olyan államon, ahol a SARS-CoV-2 vírusfertőzés előfordulási gyakorisága meghaladja a 150-et 100.000 XNUMX lakosra számítva az elmúlt két hétben, önelszigetelődniük kell. 10 napos időtartamra.

10 napos izolálás és COVID-19 PCR teszt

15. január 2021-től azoknak a személyeknek, akik az Észtországba érkezésük után 10 napig nem kívánnak elszigetelődni egy magas fertőzésveszélyes államból, PCR-típusú molekuláris tesztet kell benyújtaniuk a SARS-CoV fertőzés kimutatására. Észtországba érkezés előtt 2 órával.

Ezt követően az észtországi tartózkodás ideje alatt egy második vizsgálat is elvégezhető, de legkorábban az első külföldi vizsgálat időpontját követő 6. napon. Ha mindkét teszt eredménye negatív, az önizolációs intézkedést felfüggesztik. Azoknak, akik Észtországba érkezéskor nem végeznek SARS-CoV-2 fertőzésre vonatkozó tesztet, lehetőségük van az első tesztet közvetlenül az országba való belépés után elvégezni, a másodikat pedig legkorábban 6 nappal az első után.

A 10 napos kötelező önelszigetelő intézkedés így korábban teljesíthető

A 10 napos kötelező önizolációs intézkedés tehát korábban is teljesíthető, ha mindkét teszt eredménye negatív. A vizsgálati eredményről szóló igazolást észt, orosz vagy angol nyelven kell elkészíteni, feltüntetve a vizsgálat helyét és idejét, a vizsgáló személy nevét és adatait, az alkalmazott módszert (PCR), a vizsgálat eredményét. A második teszt időpontját illetően az utasok a nyilvános vizsgaközponthoz (+372 678 0000) fordulhatnak. A teszt részletei a weboldalon érhetők el: https://koroonatestimine.ee/.

Mindazok, akik kigyógyultak a COVID-19-ből vagy beoltották a COVID-19 ellen, mentesülnek az elkülönítés és a tesztelés alól.

2. február 2021-tól a 10 napos önizoláció és a tesztelés nem kötelező egyének számára (beleértve a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságából vagy harmadik országból érkezőket) ami nem jelentkeztek a SARS-CoV-2 vírusfertőzés tünetei, és nem telt el több mint 6 hónap a gyógyultnak nyilvánításuk óta. Azok, akik az elmúlt 2 hónapban teljesen beoltottak a SARS-CoV-6 vírus ellen, szintén ki vannak zárva az önizolációból.

5. április 11-2021. időszakra, a következő európai országok állampolgárainak el kell különíteni magukat 10 napig Észtországba való belépés után: Andorra, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Horvátország, Svájc, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta , Monaco, Norvégia, Hollandia, Lengyelország, Cseh Köztársaság, Románia (fertőzöttségi arány 402,3 / 100.000 XNUMX), San Marino, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország és Magyarország, mert ezekben az államokban a SARS-CoV-2 fertőzési arány meghaladja a 150/100.000 XNUMX lakos küszöböt.

A korlátozások nem vonatkoznak azokra a személyekre, akik Dániából, Izlandról, Liechtensteinből, Portugáliából, a Vatikánból* és Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságából utaznak.

Több információ tájékoztatásról utazási feltételek Észtországban!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.