Új utazási szabályok Németországban: digitális oltási igazolás, 270 napig érvényes!

1 1.132

Az Európai Bizottság ajánlása nyomán a német hatóságok úgy döntöttek, hogy 270 napra rövidítik le az oltási igazolások érvényességét. Ilyen ajánlás született a COVID-19 világjárvány nyomán az utazási intézkedések összehangolására, valamint az utazási folyamat egyszerűsítésére.

A javasolt szabály szerint a Németországba érkező személyeknek érvényes igazolást kell benyújtaniuk arról, hogy az utolsó 270 napon belül megkapták az utolsó adag oltást (egy kétadagos oltási programban), hogy mentesüljenek a további belépési intézkedések, például a vizsgálatok alól. követelmény és karantén.

Úgy gondolják, hogy azokat az embereket, akiket több mint 270 napja oltottak be, beoltatlannak tekintik, amikor megérkeznek Németországba, ha még nem kapták meg az emlékeztető adagot. E változás mellett Németország lerövidítette a behajtási igazolások érvényességét is.

A betegségmegelőzésért és -ellenőrzésért felelős német szervezet, a Robert Koch Institute (RKI) szerint a gyógyulási igazolások már csak 90 napig érvényesek. Korábban a behajtási igazolások 180 napig voltak érvényesek.

A Németországba utazó személyeknek a szövetségi területre való belépéskor be kell mutatniuk a COVID-19 elleni védőoltást, a COVID-19 gyógyulását vagy a COVID-19 vizsgálat negatív eredményét igazoló dokumentumokat, függetlenül a belépés módjától. használt közlekedési eszköz (légi, szárazföldi, tengeri) és a terület, ahonnan az utazás kezdődik. A 6 év alatti gyermekek mentesülnek e kötelezettség alól.

  • Az oltás igazolása meg kell felelniük a Paul Ehrlich Intézet és a Robert Koch Intézet együttműködésében megállapított kritériumoknak a vakcina típusára, az egyes vakcinatípusokhoz szükséges adagok számára, a teljes védelemhez szükséges emlékeztető oltásra, a beadott vakcina típusától függően, és adagok közötti időkeret. Részletek itt találhatók: www.pei.de/impstoffe/covid-19.
  • Korábbi fertőzés bizonyítéka SARS-CoV-2 vírussal, és ebből következően a gyógyulásnak meg kell felelnie a Robert Koch Intézet által a betegség igazolására elvégzett laboratóriumi vizsgálat típusára, a vizsgálat dátuma óta eltelt időre vagy a karantén bizonyítékaira és a a vizsgálat időpontjától az utazás időpontjáig megengedett maximális idő. A részleteket itt érheti el: www.rki.de/covid-19/genesenennachweis.
  • A negatív teszt igazolása a SARS-CoV-2 vírusfertőzés negatív tesztjének bemutatásával történik.

Elfogadhatóak a PCR, PoC-NAAT típusú vagy egyéb nukleinsavamplifikációs módszerekkel végzett vizsgálatok, amelyek érvényessége nem haladja meg a 48 órát. A helyi hatóságok Németországba érkezéskor új PCR-tesztet kérhetnek.

A fenti dokumentumok nyomtatott vagy elektronikus formában is benyújthatók, és a német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelvek valamelyikén kell lenniük.

FONTOS! 23.01.2022-tól 00.00:XNUMX órától a Romániából Németországba utazó román állampolgárok kötelesek online regisztrálni a védőoltás, a vizsgálat vagy a gyógyulás igazolását a szövetségi területre való belépés előtt a portálon. www.einreiseanmeldung.de.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.